Tour de France vjede do Pyrenejí, Froome ztrácí 99 sekund na kolegu z týmu

Čeká je už jen necelých tisíc kilometrů v sedle kola. Cyklisté na Tour de France dnes vyjíždí do posledního týdne a po volném dni vymění Alpy za Pyreneje.

Carcassonne/Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

To místo je pro turisty známé velkým hradem, ale také stejnojmennou deskovou hrou – Carcassonne – právě tam cyklisté trávili jeden ze dvou volných dní na Tour. Na turistiku ani na strategii ale čas neměli a vyrazí směr Pyreneje.

Pomsta po francouzsku. Neoblíbeným jezdcům na Tour hrozí sprchy moči i silnice plné připínáčků

Číst článek

Čeká je 218 kilometrů a v jejich závěru dvě horské prémie první kategorie na Col de Menté a Col de Portillon.

Z pohledu fanoušků Pyreneje nejsou tak divoké jako Alpy. „V Alpách je to větší směs všech různých národností, kdežto v Pyrenejích se to většinou omezí na Španěly a Francouze,“ vzpomíná na svou účast v závodě český závodník Leopold König.

Španělští a francouzští fanoušci tak už mohou vyhlížet peloton, ve žlutém dresu pro vedoucího závodníka bude mezi davem cyklistů Geraint Thomas.

„Volný den se vždycky hodí, těším se. Ale pak nás čeká to rozhodující, poslední týden Tour. Snad to půjde pořád tak dobře jako doposud. Důležité je se soustředit opravdu každý den,“ plánuje Thomas na poslední týden.

Je to on, kdo vede, přičemž lídrem jeho týmu měl být někdo jiný. Čtyřnásobný vítěz závodu Chris Froome. Ten na svého parťáka ze Sky ztrácí minutu a 39 sekund. 

Před závěrečným týdnem by závodníkům mohl pomoci volný den: „Nad tím ale moc nepřemýšlím. Bude to zase další náročná etapa, a když z toho člověk na den vypadne, má dost času na začátku té další etapy dostat se do tempa,“ říká Geraint Thomas, který jede i nadále ve žlutém a vedení bude hájit před stájovým kolegou ze Sky Chrisem Froomem.

A v posledním týdnu bude zajímavé sledovat paralelní vývoj dvou věcí, které spolu bezprostředně souvisí. Celkového pořadí a stájové strategie týmu Sky.

💛TOP 10💛
1🇬🇧@Geraint Thomas
2🇬🇧@Chris Froome +1'39''
3🇳🇱@Tom Dumoulin +1'50''
4🇸🇮@Primož Roglič +2'38''
5🇫🇷@Romain Bardet +3'21''
6🇪🇸@Landa Meana +3'42''
7🇳🇱@Steven Kruijswijk +3'57''
8🇨🇴@NairoQuinCo +4'23''
9🇩🇰@Jakob Fuglsang +6'14''
10🇮🇪@Dan Martin +6'54''
#TDF2018

11:25 – 23. 07. 2018

397 1590

František Kuna, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme