VIDEO: Cyklista Štybar si vyzkoušel zkrácený virtuální závod Kolem Flander

Některé sportovní akce, které jsou kvůli pandemii koronaviru zrušené, jde částečně a omezeně nahradit virtuálně. Tímto způsobem to vyřešili organizátoři cyklistické klasiky Kolem Flander. Na balkoně ve svém bytě u toho byl i jeden Čech – Zdeněk Štybar.

Brusel Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vybraných 13 závodníku nechali organizátoři posadit na kola ve speciálním stojanu a po připojení přes aplikaci mohli závodit proti sobě. i když byli doma.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si příspěvek Františka Kuny o virtuálním závodě, který odjel i český cyklista Zdeněk Štybar

S komentářem od cyklistických expertů si pak mohli fanoušci užít to, jak spolu virtuálně cyklisté závodí. A závodníci sami sledovali něco jako počítačovou hru, kde svojí vlastní postavičku mohou ovlivnit šlapáním na kole. Třeba jako Zdeněk Štybar na svém balkóně s větrákem naproti sobě.

„Jsem rád, že jsme mohli závodit, i když to nebylo úplně realistické,“ popsal pro Radiožurnál Štybar.

Ano, úplně nejde využít ostrých loktů mezi závodníky. „Bylo to i celkem dost stresující, protože jsem nejdřív myslel, že se jedná o aprílový žertík a že se závod neuskuteční. Ale teď jsem rád, že už ho mám za sebou,“ oddechl si čtyřiatřicetiletý český reprezentant.

Nevypadalo to ale tak, že by Štybar seděl doma v sedle víc než šest hodin, jak by to bylo reálně při závodě Kolem Flander. Klání bylo zkráceno na posledních 32 kilometrů.

„Celkem jsem si to i užil. Ale takový závod, kdy jedete 45 minut na limitu, se nedá samozřejmě srovnávat. Záleží i na tom, jak jsou trenažéry zkalibrované, rozdíly mohou být až desetiprocentní,“ vysvětlil Štybar.

Virtuální souboj o titul v podniku Kolem Flander vyhrál u sebe doma Greg van Avermaet.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme