Američan Kuss vyhrál 15. etapu španělské Vuelty. Lídr Roglič odolal nástupu Valverdeho

Horskou 15. etapu cyklistické Vuelty vyhrál Američan Sepp Kuss. Lídr závodu Primož Roglič ze Slovinska přijel po 154,4 km do cíle spolu se svým největším soupeřem Alejandrem Valverdem ze Španělska a před mistrem světa stále vede o 2:25 minuty.

Santuario del Acebo/Španělsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz 15. etapy Vuelta Američan Sepp Kuss

Vítěz 15. etapy Vuelta Američan Sepp Kuss | Foto: Yuzuru Sunada | Zdroj: ČTK/ZUMA

Rovinatou 14. etapu Vuelty vyhrál Ir Bennet, Štybar dojel dvanáctý

Číst článek

Devětatřicetiletý Valverde se pokusil setřást Rogliče v závěrečném stoupání na Santuario del Acebo, ale Slovinec jeho nástup zhruba šest kilometrů před cílem hravě zachytil. Oba favorité se vydali stíhat uprchlíky z řad outsiderů a setřásli přitom další adepty na celkové prvenství. Rogličův krajan Tadej Pogačar ztratil 40 sekund, ale udržel si třetí místo s odstupem 3:42 minuty.

Roglič s Valverdem dokončili etapu s 3500 výškovými metry a se čtyřmi vrchařskými prémiemi první kategorie na osmém a devátém místě se ztrátou 2:14 na vítězného Kusse. Rogličův kolega z týmu Jumbo-Visma si dojel pro první triumf na Grand Tour po sólu s náskokem 39 sekund před Portugalcem Rubenem Guerreirem.

Hned v pondělí čeká cyklisty další náročná horská etapa, jež vyvrcholí stoupáním na Alto de la Cubilla. V úterý bude poslední volný den, závod skončí v neděli 15. září v Madridu.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme