Roglič si spravil chuť a ovládl nejkratší etapu Vuelty. Na překvapivého lídra Eikinga ztrácí dvě minuty

Nejkratší etapu letošního ročníku cyklistické Vuelty vyhrál slovinský obhájce prvenství Primož Roglič a připsal si druhé vítězství po úvodní časovce. Průběžné vedení udržel po jedenáctém dějství Nor Odd Christian Eiking, před druhým Francouzem Guillaumem Martinem má téměř minutový náskok. Třetí Roglič je takřka o další minutu zpět.

Aktualizováno Valdepeňas de Jaén (Španělsko) (Aktualizováno: 18:48 25. 8. 2021) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cyklista Primož Roglič

Cyklista Primož Roglič | Foto: Alvaro Barrientos | Zdroj: ČTK / AP

Na 133,6 kilometru dlouhé a náročné kopcovité trati se rozhodlo až v závěru, kdy skupina favoritů pár set metrů před cílem dostihla dánského uprchlíka Magnuse Corta Nielsena.

Roglič na Vueltě spadl a přišel o červený dres. Novým lídrem je Eiking, etapu vyhrál Storer

Číst článek

„Zase to bylo těsné! Před pár dny byl Cort Nielsen první a já druhý, dneska to dopadlo obráceně. Byla to náročná etapa, sice krátká, ale opět se jelo v hrozném vedru. Dost jsem trpěl, ale naštěstí jsem měl nakonec dost sil k vítězství. Vyhrát je vždycky fajn, nikdy nevíte, jestli to nebylo naposledy,“ řekl Roglič.

Vítěz posledních dvou ročníků Roglič si spravil chuť po úterní etapě, ve které i kvůli pádu v závěrečném sjezdu přišel o červený dres pro vedoucího jezdce. Na Vueltě si olympijský vítěz v časovce připsal celkový sedmý dílčí primát, na Grand Tours jich má dohromady už 13.

Z trojice českých jezdců si nejlépe vedl Jan Hirt, jenž uzavřel čtvrtou desítku s téměř tříminutovou ztrátou na vítěze a v průběžném pořadí se posunul na 81. místo. Josef Černý a Zdeněk Štybar nabrali manko takřka 14 minut.

Čtvrteční 12. etapa z Jaénu do Córdoby měří 175 kilometrů. V závěru na jezdce čekají dvě náročná stoupání a dva dlouhé sjezdy.

Výsledky 11. etapy Vuelty (Antequera - Valdepeňas de Jaén, 133,6 km):

Průběžné pořadí etapového závodu Vuelta:

1. Eiking 41:48:57, 2. Martin (Fr./Cofidis) -58, 3. Roglič -1:56, 4. Mas -2:31, 5. López -3:28, 6. Haig -3:55, 7. Bernal -4:46, 8. A. Yates -4:57, 9. Kuss (USA/Jumbo-Visma) -5:03, 10. Grossschartner -5:38, ...81. Hirt 1:17:01, 143. Štybar -1:50:09, 168. Černý -2:12:39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme