Teuns dojel v šesté etapě Vuelty druhý a stal se jejím lídrem. Po hromadném pádu odstoupili Roche a Urán

Belgický cyklista Dylan Teuns je novým lídrem Vuelty. Červený dres získal po šesté etapě, v níž v závěru nestačil jen na kolegu z úniku Španěla Jesúse Herradu. Hlavní peloton nabral téměř šestiminutové manko. Dosud vedoucí muž průběžného pořadí Kolumbijec Miguel López tak v čele vydržel jen jeden den.

Ares del Maestrat/Španělsko Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci kolem trati podporují Dylana Teunse  (v čele závodu) a druhého Giulia Cicconeho.

Dylan Teuns na archivním snímku (v červené) | Foto: Gonzalo Fuentes | Zdroj: Reuters

Pro několik cyklistů Vuelta skončila po hromadném pádu v pelotonu zhruba 80 kilometrů před cílem. Kvůli zraněním odstoupil mimo jiné Ir Nicolas Roche, který jel do středy v červeném dresu, či jeden z širšího okruhu favoritů Rigoberto Urán z Kolumbie. Před čtvrteční etapou jim v průběžném pořadí patřilo páté a šesté místo.

První etapu s vrchařským dojezdem na Vueltě vyhrál Madrazo, do červeného dresu se oblékl Lopéz

Číst článek

Jesús Herrada rozhodl o vítězství nástupem 200 metrů před cílem. Sedmadvacetiletý Teuns, který předtím v závěrečném stoupání zaútočil a většinu z posledních čtyř kilometrů odtáhl, už nedokázal zareagovat a dojel o sedm sekund později. Španělský jezdec Cofidisu vylepšil středeční umístění svého bratra Josého, který v prvním vrchařském dojezdu Vuelty vybojoval třetí místo.

Za lídrem týmu Bahrajn-Merida nyní v celkovém hodnocení figuruje David de la Cruz. Ve čtvrtek devátý španělský cyklista týmu Ineos na Teunse ztrácí 38 sekund, López je třetí s minutovým odstupem.

Jediný český zástupce Zdeněk Štybar nabral na 77. místě další více než dvanáctiminutové manko a v průběžném pořadí mu patří 65. místo.

I v pátek se na Vueltě dostanou ke slovu vrchaři. Závěr 182,4 km dlouhé sedmé etapy vyvrcholí výstupem první kategorie na Mas de la Costa, kde je čeká takřka čtyřkilometrový úsek s průměrným desetiprocentním sklonem.

Výsledky cyklistické Vuelty:    

Cyklistický závod Vuelta - 6. etapa (Mora de Rubielos - Ares del Maestrat, 196,6 km):
1. Jesús Herrada (Šp./Cofidis) 4:43:55, 2. Teuns (Belg./Bahrajn-Merida) -7, 3. Godon (Fr./AG2R), 4. Gesink (Niz./Jumbo-Visma) oba -21, 5. Armiral (Fr./Groupama-FDJ) -37, 6. Poljanski (Pol./Bora-hansgrohe) -39, 7. Oliveira (Portug./Movistar) -45, 8. Brambilla (It./Trek-Segafredo) -47, 9. De la Cruz (Šp./Ineos) -50, 10. Grmay (Et./Mitchelton-Scott) -2:35, ...77. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) -12:15.

Průběžné pořadí: 1. Teuns 23:44:00, 2. De la Cruz -38, 3. López (Kol./Astana) -1:00, 4. Roglič (Slovin./Jumbo-Visma) -1:14, 5. Quintana (Kol./Movistar), 6. Gesink oba -1:23, 7. Valverde (Šp./Movistar) -1:28, 8. Chaves (Kol./Mitchelton-Scott) -2:17, 9. Majka (Pol./Bora-hansgrohe) -2:18, 10. Pogačar (Slovin./SAE Team Emirates) -2:47, ...65. Štybar -23:25.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme