Předposlední horskou etapu Vuelty vyhrál po úniku Higuita. Roglič navýšil své vedení v čele závodu

Osmnáctou etapu Vuelty se čtyřmi stoupáními první kategorie vyhrál po sólovém úniku kolumbijský cyklista Sergio Higuita. Druhý po 177,5 km skončil v čele skupiny favoritů Slovinec Primož Roglič a v předposlední horské etapě 74. ročníku zvýšil své celkové vedení.

Tento článek je více než rok starý.

Becerril de la Sierra/Španělsko Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sergio Higuita vyhrál horskou etapu Vuelty

Sergio Higuita vyhrál horskou etapu Vuelty | Foto: Yuzuru Sunada | Zdroj: ČTK/ZUMA

Dvaadvacetiletý Higuita se rozjel do sólového úniku zhruba 37 kilometrů před cílem a připsal si první profesionální vítězství v kariéře, a to hned na Grand Tour.

Štybar se při rovinaté etapě Vuelty marně pokusil o únik. Po závěrečném spurtu vyhrál Gilbert

Číst článek

Patnáct sekund po něm přijela do cíle čtyřčlenná skupina favoritů, v níž ale chyběli průběžně druhý Nairo Quintana a čtvrtý Tadej Pogačar. Lídr Roglič díky tomu zvýšil náskok v čele až ke třem minutám a první triumf na jednom z tří největších etapových závodů má na dosah.

Třetí místo obsadil španělský mistr světa Alejandro Valverde a vrátil se na průběžné druhé místo před kolumbijského týmového kolegu z Movistaru Quintanu, jenž dojel o minutu později. Valverde na Rogliče nyní ztrácí 2:50 minuty, třetí Quintana 3:31 minuty.

Závěrečný horský test před nedělním dojezdem do Madridu čeká cyklisty v sobotu. Páteční etapa by měla patřit spurtérům, neboť na trase o délce 165,2 km z Ávily do Toleda nejsou žádná náročná stoupání.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme