Pojedu na krev od začátku do konce, hlásí Štybar před mistrovstvím světa v cyklokrosu

Zdeněk Štybar bude překvapivě startovat na mistrovství světa v cyklokrosu. Trojnásobný mistr světa v elitní kategorii se od roku 2012 zaměřuje hlavně na silniční závody. Kvůli pandemii koronaviru ale Štybar letos na poslední chvíli změnil svůj program a o víkendu se zúčastní světového šampionátu cyklokrosařů v belgickém Ostende.

Tento článek je více než rok starý.

Ostende Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

Zdeněk Štybar se nečekaně rozhodl startovat na víkendovém mistrovství světa cyklokrosařů. Radiožurnálu prozradil, co ho ke startu na šampionátu vedlo a s jakými ambicemi do závodu půjde.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, s jakými ambicemi půjde Zdeněk Štybar do závodu mistrovství světa v cyklokrosu

„Rozhodl jsem se na MS startovat, protože jsem měl do toho obrovskou chuť. Bylo to celkem impulzivní rozhodnutí. Protože se nám pořád měnili termíny soustředění, jedno se zrušilo a všechno mi nakonec zapadlo do plánu i tréninkového programu,“ vysvětluje cyklista, proč se rozhodl pro nečekaný start na blížícím se cyklokrosovém mistrovství světa v belgickém Ostende.

Překvapený trenér

„Překvapilo mě to, ale byl jsem za to srdečně rád. On je srdcař a ten kros má rád. Je to strašně přemýšlivý člověk, a když vidí, že se silniční program odkládá, tak využije toho cyklokrosového šampionátu,“ říká reprezentační trenér českých cyklokrosařů Petr Dlask.

Ten stejně jako Štybar doufá, že účast trojnásobného šampiona v závodě namotivuje mladé české závodníky. Za tři roky se totiž mistrovství světa pojede v Táboře.

V letech 2010, 2011 a 2014 Zdeněk Štybar cyklokrosové mistrovství světa v elitní kategorii vyhrál, tentokrát si ale tak vysoký cíl nedává.

„Nedokážu odhadnout, kam se můžu propracovat. Budu startovat úplně z poslední lajny, to určitě nepřidá, protože start je hodně důležitý. Nejedu tam s tím, abych byl do třetího, ani do desátýho, ani do dvacátýho místa. Pojedu na krev od začátku, až do konce,“ tvrdí Zdeněk Štybar před víkendovým světovým šampionátem cyklokrosařů v belgickém Ostende.

Tomáš Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme