Štybar musel kvůli problémům se srdcem na operaci a vynechá nedělní klasiku Kolem Flander

Cyklista Zdeněk Štybar se kvůli problémům se srdečním rytmem podrobil ve středu zákroku zvanému katetrizační ablace. Pětatřicetiletý člen belgického týmu Deceuninck–Quick Step se může už o víkendu vrátit k tréninku, nebude ale startovat v nedělní klasice Kolem Flander.

Tento článek je více než rok starý.

Brusel Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

Štybarova stáj dnes na webu uvedla, že se bývalý trojnásobný mistr světa v cyklokrosu začal cítit špatně po nedělním závodě Gent-Wevelgem, v němž obsadil 25. místo.

‚Moč neměl nikdo pod kontrolou.‘ Cyklokrosař Hekele nařkl dopingové komisaře. Výbor tvrdí, že pozdě

Číst článek

„Po vyšetření naším lékařským týmem se zjistilo, že má problémy se srdečním rytmem. Bylo doporučeno, aby podstoupil ablaci. Tento zákrok úspěšně provedl profesor Pedro Brugada ve středu v nemocnici v Bruselu,“ uvedl Deceuninck-Quick Step. Ablace je metoda, při které lékaři přes tříslo zavedou až do srdce katetr, pomocí něhož vyřeší falešné elektrické impulzy způsobující arytmii.

Štybara nyní čeká několik dnů pauzy, které stráví s rodinou. „Samozřejmě jsem zklamaný, že přijdu o nedělní De Ronde. Tohle je má oblíbená část sezony. Dobře jsem trénoval a měl jsem pocit, že má forma před tímto víkendem byla nejlepší, jakou jsem za poslední dobu měl,“ uvedl na týmovém webu český cyklista.

„Měl jsem ale štěstí, že to byl jen drobný zákrok. Jsem vděčný, že k tomu došlo a že se to spravilo, nejen s výhledem na zbytek sezony, ale i na mé celkové zdraví. Po důkladné prohlídce bylo příjemné zjistit, že to nebylo nic vážnějšího. Dám si pár dnů volna, odpočinu si se synem a manželkou a pak se vrhnu zase do tréninku,“ řekl Štybar, jenž minulý pátek skončil pátý v klasice E3 Harelbeke.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme