Je to smutné, ale musíme to respektovat, říká Štybar o závodech bez diváků

Cyklistické týmy chrání své závodníky na každém kroku. Tiskových konferencí se jezdci zúčastňují jen v rouškách, nepustí je ani mezi fanoušky. Koronavirová opatření zkrátka zasáhla i cyklistiku včetně třeba Zdeňka Štybara. Ten patří k velkým favoritům sobotního závodu na republikovém šampionátu v Mladé Boleslavi.

Mladá Boleslav Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

„Teď je pro nás samozřejmě hrozně důležité, abychom byli chráněni, protože jsou před námi důležité závody. Samozřejmě pokud by byl někdo z týmu nemocný a hodili nám celý tým do karantény, tak by to byla týmová tragédie,“ řekl Štybar Radiožurnálu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Je to smutné, ale musíme to respektovat, říká Štybar o závodech bez diváků

Je člověk sám k sobě také zodpovědný a vnímá to tak, že je třeba některá pravidla dodržovat?
Určitě jo. Nikdy jsem se toho nebál, ale beru to i jako týmovou zodpovědnost, takže všechno respektuju tak, jak bych měl.

Co musí člověk dodržovat, aby bylo všechno v pořádku? Chodíte na masáže, obědy, večeře, pohybujete se po hotelech. Jak je tohle řešené?
Jsme dvakrát týdně nebo šest dnů a tři dny před závodem testovaní, takže už z toho máme jistotu, jestli je někdo pozitivní, nebo ne. V hotelích, v restauracích a všude, kde se pohybujeme, se nic nezměnilo, protože jsme vždycky opatrní, abychom nebyli nemocní. Třeba na jaře, kdy se jezdí klasiky a je asi nejhorší období na to dostat nějakou nemoc, jsme pořád opatrní.

Cyklista Evenepoel promluvil o pádu z mostu: Nikdy se nevzdávám a vrátím se ještě silnější

Číst článek

Sport se dělá i pro fanoušky, ale ti musí být teď v tomhle směru trochu trpěliví. Myslím tím, že si s nimi nepodáte ruku, neplácnete si, nedáte jim autogram...
To je i trochu smutné, protože když dojíždíme do cíle a nejsou tam žádní lidé, tak mi to přijde spíš jako taková tréninková vyjížďka. I na startu, když tam nejsou fanoušci, je to smutné. Když přijdeme k autobusu, tak jsme byli zvyklí, že tam stála spousta lidí, a teď je to pryč. Je to trochu zvláštní a trochu smutné, ale na druhou stranu se to musí v tuhle chvíli respektovat.

Pro vás je to asi velký problém, protože jste většinou ke všem vstřícný.
Je prostě zvláštní, že najednou neslyšíte své jméno na startu nebo v cíli nebo že vám neříkají o selfie a tak dále. Musíme to dodržovat.

Můžete se aspoň v cíli radovat, když je to na bednu?
Jo, to jo. Tím, že jsme všichni testovaní, tak je to jednodušší, protože víme, že nikdo není testovaný.

Pavel Petr, tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme