Triumf Zdeňka Štybara. Český cyklista vyhrál v Belgii už druhou jarní klasiku

Cyklista Zdeněk Štybar vyhrál závod WorldTour Grand Prix E3 v Harelbeke a slaví už druhý letošní triumf v jarních klasikách po Omloop Het Nieuwsblad.

Harelbeke/Belgie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Radost českého cyklisty Zdeňka Štybara

Radost českého cyklisty Zdeňka Štybara | Foto: Olivier Matthys | Zdroj: ČTK/AP

Jezdec stáje Deceuninck-Quick Step uspěl v Belgii v závěrečném spurtu vedoucí skupiny, v níž nechal za sebou domácí favority Wouta van Aerta a Grega van Avermaeta.

Cyklista Štybar po sólovém úniku slaví vítězství. Ovládl klasiku v Belgii

Číst článek

Třiatřicetiletý Štybar vyhrál klasiku v Harelbeke, která se letos jela pod oficiálním názvem E3 BinckBank Classic, jako první Čech v historii. V součtu s etapovým triumfem v závodu Kolem Algarve slaví už třetí výhru v sezoně.

Generálku na závod Kolem Flander měl skvěle rozjetou Štybarův stájový kolega Bob Jungels z Lucemburska, jeho únik ale skupinka pronásledovatelů sedm kilometrů před cílem zlikvidovala. Český jezdec se v závěru pokusil o další nástup, soupeři ho ale zachytili a rozhodoval tak až cílový spurt.

V něm se Štybar vyvezl za Van Avermaetem a olympijského šampiona dokázal předstihnout. Stáj Deceuninck-Quick Step tak ovládla čtvrtou z letošních pěti jarních klasik a celkově v sezoně oslavila už 20. triumf.

Trojnásobný mistr světa v cyklokrosu se stal pátým jezdcem v historii, který dokázal v jedné sezoně vyhrát Omloop Het Nieuwsblad a E3. Před Štybarem to dokázali Arthur de Cabooter (1961), Freddy Maertens (1978), Jan Raas (1981) a Van Avermaet (2017).

Cyklistický jednorázový závod E3 BinckBank Classic (WorldTour) - 204 km:
1. Štybar (ČR/Deceuninck-Quick Step) 4:46:05, 2. Van Aert (Belg./Jumbo-Visma), 3. Van Avermaet (Belg./CCC), 4. Bettiol (It./EF Education First) všichni stejný čas, 5. Jungels (Luc./Deceuninck-Quick Step) -3, 6. Politt (Něm./Kaťuša) -1:04.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme