Trénuji s van der Poelem, pochvaluje si Štybar. Návrat do Čech by mu ale přípravu zkomplikoval

Touto dobou už bývá každoročně Zdeněk Štybar zpátky v Česku. Jenomže v současné situaci si nemůže dovolit trávit dva týdny v karanténě. A to i přesto, že závody jsou v nedohlednu.

Essen Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Štybar

Zdeněk Štybar | Zdroj: Profimedia

Tak dlouho se svou rodinu v kuse nikdy nebyl. Cyklista Zdeněk Štybar přistupuje k současné koronavirové krizi v osobním životě pozitivně. Ale co se týče jízdy na kole, už by se mu líbilo obléknout závodní dres.

Přehrát

00:00 / 00:00

Poslechněte si, co dělá cyklista Zdeněk Štybar v Belgii a kdy plánuje návrat do Čech

Když to nejde na silnici, tak si alespoň zveřejněným videem na Instagramu zavzpomíná třeba na slavnou klasiku Paříž - Roubaix. Teď už by měl po ní a byl by spíš v Česku než ve svém dlouhodobém zahraničním bydlišti.

Zdeněk Štybar a jeho 2. místo v závodě Paříž - Roubaix v roce 2017:

„Jsem v Belgii, můžu tady ještě trénovat venku. Většinou jezdím s Mathieum van der Poelem, takže mám dobrého parťáka na trénink,“ říká z Belgie přes mobilní aplikaci Štybar.

Touto dobou už bývá v Česku, letošní režim je ale jiný a český cyklista věděl, že vzhledem k opatřením proto koronaviru by pro ně nemělo smysl vrátit se do Česka, do západočeského Stříbra, odkud pochází.

„Problém byl ten, že když jsem jel poslední závod Paříž - Nice, tak jsem nevěděl, co se pojede a co ne. Flandry a Roubaix ještě zrušené nebyly a kdybych jel do Čech, tak bych musel být 14 dní v karanténě a na ty Flandry bych se nemohl vrátit. Nemohl jsem si to dovolit a musel jsem zůstat v Belgii.“

Závody v nedohlednu

Odložené jsou olympijské hry, posunutý je termín Tour de France až na konec léta, a tak teď má zatím Štybar dost času na přípravu, ale i tak - už je to prostě dlouhé pro závodníka zvyklého být pořád v zápřahu.

„Doufám, že už se do Čech dostaneme. Budeme asi muset podstoupit test na covid-19, ale to nebude problém. Nemůžeme si dovolit být 14 dní doma, to bych hodně vypadl z tréninku a na ergometr se mi nechce, takže uvidíme, jak se to bude vyvíjet. Ještě tady týden nebo dva vydržíme a pak se rozhodneme, kdy se vrátíme do České republiky.“

A vzhledem k tréninku by to nemělo být dřív než zmizí nařízení 14denní karantény při návratu do Česka ze zahraničí. Ve Štybarově případě z Belgie.

František Kuna, mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme