Kämna si vyšlapal premiérový triumf na Tour, žlutý dres pro lídra závodu si pohlídal Roglič

Německý cyklista Lennard Kämna se při druhé účasti na Tour de France dočkal prvního vítězství. Premiérový triumf v letošním 107. ročníku pro stáj Bora-hansgrohe vybojoval v 16. dějství, po němž bude následovat královská etapa. Před středečním dobýváním nejvyššího bodu letošní Tour Col de la Loze nadále vede Primož Roglič o 40 sekund před slovinským krajanem Tadejem Pogačarem.

Villard-de-Lans Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Po druhém volném pondělku byl úterní první den v Alpách ideální pro únik a předpoklady se splnily. Silné stáje a favorité na celkové prvenství nechali ujet početnou skupinu, z níž do cíle ve Villard-de-Lans dorazil jako první Kämna. Ve 24 letech se dočkal životního úspěchu.

Potřebuju se dostat do úniku, říká Hirt před horskými etapami. Cyklisty čekají náročné dny v kopcích

Číst článek

Hlavní peloton dorazil až s téměř sedmnáctiminutovým zpožděním. Kapitán týmu Jumbo-Visma Roglič si pohlídal žlutý trikot a také ostatní šetřili síly na středeční nejtěžší stoupání celého ročníku. Finišovat se bude na Col de la Loze ve výšce 2304 metrů po 20 kilometrech prudkého výjezdu.

Kreuziger propadl

Se ztrátou více než 27 minut dorazila skupina s Janem Hirtem či obhájcem titulu Kolumbijcem Eganem Bernalem, těsně za nimi jako jeden z posledních přijel Roman Kreuziger.

Do Paříže, kde bude tradičně v neděli cíl, může pokračovat všech 156 zbývajících cyklistů. Pořadatelé oznámili, že všech 785 testů na covid-19 provedených u jezdců a doprovodu během neděle a pondělí bylo negativní. Od startu Tour 29. srpna nebyl pozitivní žádný závodník.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme