Nizozemský fenomén Van der Poel se stal potřetí za sebou cyklokrosovým mistrem Evropy

Nizozemský cyklista Mathieu van der Poel opět ukázal, že je mu prakticky jedno, do které disciplíny nastoupí. Na mistrovství Evropy v cyklokrosu v italském Silvelle nenašel přemožitele a stal se potřetí za sebou šampionem. Nejlepší z Čechů byl devatenáctý Michael Boroš, první dvacítku uzavřel Jan Nesvadba.

Tento článek je více než rok starý.

Silvelle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathieu Van der Poel

Mathieu Van der Poel | Zdroj: Profimedia

Čtyřiadvacetiletý cyklistický závodník Van der Poel, jenž vedle cyklokrosu sbírá úspěchy na silničním i horském kole, splnil roli největšího favorita. V závodě se potýkal s přesilou až pěti belgických soupeřů, ale nakonec obhájil titul z předchozích dvou šampionátů.

Mistrem Evropy v závodě horských kol je Nizozemec van der Poel. Cink medailové umístění neudržel

Číst článek

Nejdéle letošnímu mistru světa vzdoroval dvaadvacetiletý Eli Iserbyt, jenž už má evropské tituly z juniorů i kategorie do 23 let. Vítěz všech tří závodů Světového poháru v této sezoně se držel Van der Poela až do posledního okruhu a se ztrátou tří sekund si dojel pro první seniorskou medaili. Třetí skončil stejně jako loni další Belgičan Laurens Sweeck, jenž zaostal o 20 sekund.

Čeští reprezentanti dojeli ve druhé polovině třicetičlenného pole, mistr republiky Boroš ztratil na vítěze pět a půl minuty. Třetí z Čechů Tomáš Paprstka obsadil 23. pozici.

Také ženský titul putoval do Nizozemska, získala ho Yara Kastelijnová. Při absenci mistryně republiky Pavly Havlíkové jediná Češka na startu Nikola Bajgerová obsadila 23. místo. Nejlepší český výsledek na ME zajela Aneta Novotná, jež byla devátá mezi juniorkami.

Příští víkend zamíří cyklokrosová elita do Tábora k závodu Světového poháru. V něm se představí i jeho vedoucí žena Kateřina Nash, jež na kontinentálním šampionátu nestartovala.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme