Van der Poel zvládl dramatický finiš a je popáté v kariéře mistrem světa v cyklokrosu

Mistrem světa v cyklokrosu se stal popáté v kariéře Nizozemec Mathieu van der Poel. V dramatickém závodě na domácí trati v Hoogerheide porazil velkého rivala a trojnásobného světového šampiona Wouta van Aerta z Belgie. Bronz z loňska dokázal obhájit další Belgičan Eli Iserbyt. Michael Boroš obsadil 21. místo.

Hoogerheide (Nizozemsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mathieu van der Poel

Mathieu van der Poel | Zdroj: Profimedia

Osmadvacetiletý Van der Poel odjel společně se stejně starým sokem ostatním hned od začátku. Před desítkami tisíc diváků nasadili na suché a rychlé trati strhující tempo.

Zemanová získala bronz z mistrovství světa v cyklokrosu do 23 let. Česko má medaili po 5 letech

Číst článek

Tak trochu podle očekávání nakonec svedli velký souboj až do posledních metrů desetikolového závodu. Většinu odtáhl v čele Van der Poel, ale v závěru se mu na vedoucí pozici nechtělo. Takticky si počkal až do cílové rovinky a jeho útok byl úspěšný.

Všestranný belgický rodák Van der Poel oslavil celkem pátý titul po letech 2015 a 2019 až 2021. Van Aert dosáhl na zlatý hattrick v letech 2016 až 2018. Obhájce loňského titulu z amerického Fayetteville Brit Tom Pidcock dal přednost přípravě na silniční sezonu a v Nizozemsku nestartoval.

Šestinásobný domácí šampion Boroš se během závodu pohyboval převážně ve druhé desítce. Na kýženou první ztratil nakonec 27 sekund, manko na vítěze měl téměř dvě minuty. Druhý český zástupce ve startovním poli Jakub Říman byl o další takřka dvě minuty zpět a dojel devětadvacátý.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme