OBRAZEM: Písek, moře a cyklokros. ‚Užil jsem si každou minutu,‘ hlásil Štybar po mistrovství světa

O víkendu proběhlo v belgickém Ostende mistrovství světa v cyklokrosu, které fanouškům nabídlo nevšední podívanou. Závodníci i závodnice museli na trati bojovat nejen s kvalitní formou svých soupeřů, ale také s písečnou pláží bičovanou vlnami Severního moře.

Tento článek je více než rok starý.

Fotočlánek Ostende (Belgie) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Na okruhu, který měřil 2900 metrů, si závodníci užili 1326 metrů trávy, 404 metrů škváry, 565 metrů písku, 400 metrů po konstrukci mostu a 205 metrů asfaltu. Celkem museli okruh absolvovat osmkrát.

Van der Poel vyzrál na Van Aerta a stal se opět cyklokrosovým šampionem. Štybar dojel na 18. místě

Číst článek

Právě písek na pláži Severního moře připravil pro diváky úchvatnou scenérii, kdy v jednu chvíli mohli pozorovat jezdce v absolutním vypětí všech a razících si cestu skrz vlny.

Štybar si to užil

Z českých závodníků se z náročnou tratí popasoval nejlépe Zdeněk Štybar, který skončil na 18. místě. Přestože pětatřicetiletý „Štyby“ závodí poslední léta výhradně na silnici, kvůli koronaviru si zimní přípravu zpestřil právě na širších galuskách.

„Písek a moře je kombinace pro opravdu náročnou jízdu, ale já jsem si užil každou minutu! Gratulace Mathieuovi, ten tím pískem doslova prosurfoval,“ svěřil se závodník belgické stáje Deceuninck–Quick-Step.

Ženám o den dříve dominovala Nizozemka Lucinda Brandová, která v Ostende slavila svůj premiérový světový titul.

Projeďte si trať letošního MS v cyklokrosu, které hostilo belgické město Ostende:

Michal Markup Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme