Kolomý skončil ve 12. etapě druhý, Prokop drží mezi automobily osmé místo

Automobilový jezdec Martin Prokop dojel na Rallye Dakar dvanáctý ve 12. etapě a dál drží průběžné osmé místo Lídr Carlos Sainz mírně ztratil, ze třetího etapového vítězství se radoval Katařan Násir Attíja. Martin Kolomý dojel mezi kamiony po těsném dojezdu druhý.

San Juan/Argentina (Aktualizováno: 23:04 18. 1. 2018) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Martin Prokop

Martin Prokop | Foto: Martin Prokop Official

Martin Prokop, jemuž se dnes po předchozích potížích s alternátorem a převodovkou vyhnuly vážné technické problémy, na nejlepší ztratil necelou půlhodinu a v celkovém pořadí uhájil osmou příčku.

Dakarský deník: Gabriela Novotná jela i se zlomenou klíční kostí

Číst článek

Trasa z Chilecita přes Fiambalá do San Juanu měřila 793 km a závodníky čekalo 523 km rychlostních zkoušek.

"Bylo to úplně nekonečný, bylo to, jako by vás zavřeli do sauny a z té sauny se stal šejkr a šest hodin to sebou mlátilo," řekl vyčerpaný Prokop na sociálních sítích po dojezdu do cíle nejdelší erzety celého závodu. "Štěstí, že končíme za světla a že se snad vyspíme trošku déle než dneska v noci a nabereme síly do toho závěru," dodal.

Z vítězství se radoval Attíja s toyotou před francouzským obhájcem titulu Stéphanem Peterhanselem. Španělský lídr průběžného pořadí a Peterhaselův týmový kolega z Peugeotu Sainz dnes dojel s mankem přes 18 minut devátý a rallye nyní vede s náskokem 44:41 minuty před Peterhanselem. Attíja je třetí.

Martin kolomý s Tatrou dlouho vedl v kategorii kamionů, o etapové vítězství ho nakonec připravil v závěru o čtyři minuty Nizozemec Van Genugten. 

Do celkového vedení se opět dostal v etapě třetí Rus Nikolajev, vede ale o jedinou sekundu před Argentincem Villagrou. 

Kvůli nepříznivé předpovědi počasí se dnes na trať nedostali motocykly a čtyřkolky, pro něž organizátoři 12. etapu zrušili.

ČTK, vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme