Mistr světa formule 1 poprvé na Dakaru. Bývalý šampion Alonso pojede v barvách Toyoty

Dvojnásobný mistr světa formule 1 Fernando Alonso se v příštím roce zúčastní Rallye Dakar, která se pojede poprvé v Saúdské Arábii. Jeden z nejtalentovanějších závodníků motoristické historie pojede v barvách týmu Toyota.

Tento článek je více než rok starý.

Tokio Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fernando Alonso.

Fernando Alonso. | Foto: Paul Pelissier | Zdroj: Reuters

Fernando Alonso pojede Dakar jako vůbec první mistr světa formule 1. Osmatřicetiletý Španěl považuje účast ve slavném závodě za největší výzvu kariéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fernando Alonso pojede v roce 2020 Rallye Dakar. Více v příspěvku Davida Prouzy

„Přejít z asfaltu na duny vyžaduje hodně specifickou přípravu, a to v hodně limitovaném čase. Vlastně máme jen pár měsíců. Je to jeden z nejtěžších závodů, možná vůbec nejtěžší na světě,“ prohlásil Alonso na tiskové konferenci Toyoty.

Jako navigátor s ním na Dakaru pojede Marc Coma, který slavný závod pětkrát ovládl na motocyklu. Z jeho účasti by Alonso mohl hodně těžit.

Rychlostí 120 kilometrů v hodině přes výmoly. Reportér Radiožurnálu si vyzkoušel dakarskou buginu

Číst článek

„Jeho vizitka hovoří za vše. Na Dakaru často platí, že bývalí motocyklisté bývají i velmi dobrými navigátory,“ říká motoristický expert Radiožurnálu Jakub Knoll.

Alonso má za sebou několik přípravných závodů, včetně jednoho většího v Maroku. Výsledkově se mu ale příliš nedařilo a měl i několik nehod. Přesto na Dakaru nemusí být bez šance.

„V rámci jednotlivých etap může sbírat dílčí úspěchy a klidně se pohybovat v první desítce. Ale v rámci celkového pořadí to bude mít nesmírně náročné. Na Dakaru je těžké nedělat chyby, ze kterých plynou velké časové ztráty,“ myslí si Knoll.

Nadcházející ročník Rallye Dakar odstartuje 5. ledna 2020.

David Prouza Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme