Dakarský deník: 'Pojedu i za Ondru,' říká po Klymčiwově nehodě závodnice Novotná

Český motorkář Ondřej Klymčiw měl ve třetí etapě Rallye Dakar těžkou nehodu. Nejdřív byl převezen do nemocnice v peruánské Ice, odkud byl transportován v umělém spánku do nemocnice v hlavním městě Limě. Reportér Jan Říha v cíli etapy pro svůj Dakarský deník vyrazil za Klymčiwovými týmovými kolegy.

San Juan de Marcona/Peru Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Gabriela Novotná a Petr Vlček suší motorkářské prádlo.

Gabriela Novotná a Petr Vlček suší motorkářské prádlo. | Foto: Jan Říha | Zdroj: Český rozhlas

„Zatím máme informace jen takové, že je Ondra ve stabilním stavu. Je podezření, že má naštíplé nebo nalomené obratle a nějaká nalomená žebra," popisoval Klymčiwův kolega Petr Vlček. (V úterý se potvrdilo, že má Klymčiw zlomený obratel a během dne měl podstoupit operaci. - pozn. red.)

Jedenáctý muž loňského ročníku Klymčiw byl i v úvodu 40. ročníku slavné rallye nejlepším Čechem mezi motocyklisty a po neděli mu patřilo 24. místo. V pondělí se ještě na čtvrtém ze sedmi kontrolních bodů držel na 28. pozici, ale poté měl havárii a putoval do nemocnice v Limě.

„Tohle je Ondrův tým. Díky němu jsme tady. Všichni pojedeme dál, je velká snaha to dojet už jen pro Ondru. Ale nálada v týmu do doby, kdy budeme mluvit s Ondrou, asi nebude moc dobrá," říkal Klymčiwův kolega Petr Vlček.

Samozřejmě pojedu i za Ondru, aby na nás byl hrdý, až bude všechno v pořádku," přidala se Grabriela Novotná.

Na Dakaru startoval Klymčiw počtvrté. Havárie ukončila jeho snažení i před dvěma lety, kdy si po pádu ve vysoké rychlosti vykloubil kyčel a poranil pánev, slezinu a hrudník.

Jan Říha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme