Další porážka. Čeští basketbalisté podlehli Maďarům na mistrovství Evropy

Čeští basketbalisté si připsali další porážku na mistrovství Evropy. Maďarům podlehli 73:85. Trápila je především střelba z dálky a celková přesnost. Hlavní opora Maďarů Adam Hanga si připsal 31 bodů.

Tento článek je více než rok starý.

Kluž / Rumunsko (Aktualizováno: 16:47 4. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Česká basketbalová reprezentace

Česká basketbalová reprezentace | Foto: Václav Mudra | Zdroj: ČBF

Národní tým zažil hrozivý vstup do zápasu. Prohrával už 0:7 a následně pak i 2:13. Do konce čtvrtiny se dokázal ještě zlepšit a snížil na rozdíl 8 bodů. První čtvrtina skončila 16:23.

"Nezačli jsme ten zápas tolik aktivně, jak jsme měli. Maďaři začali hodně agresivně a potom bylo těžké dostat se zpátky. Později i když jsme měli dobrou obranu, tak se jim podařilo dát několik těžkých střel," jmenoval pro Radiožurnál příčiny prohry Patrik Auda.

Čechy trápila v celém zápase především střelba za tři body a také celková přesnost. Naopak Maďaři dokázali skvěle proměňovat své šance a nejlepším z nich byla Adam Hanga. Ten si připsal za celé utkání celkem 31 bodů.

Ve zbývajících třech částech maďarští hráči udržovali náskok, který se otřásl jenom na konci čtvrté čtvrtiny. V jejím závěru Vojtěch Hruban a Tomáš Satoranský vstřelili dva koše za dva body a snížili na rozdíl sedmi bodů. Pak se ale opět předvedl nejlepší hráčů Maďarů Hanga a jeho tým vyhrál 85:73.

Nejlepšími českými střelci byli Tomáš Satoranský spolu s Lukášem Palyzou. Oba si připsali 18 bodů. Další byl s 15 body Patrik Auda.

"Jako agresivní buldok. Nepustili nic až do poslední vteřiny. Faktor Hanga, asi nemusím nic dodávat. Těžké střely, které nám dal, je pořád drželi v tom pohodlném rozdíle," řekl po utkání Palyza.

"My jsme si to teď hodně zkomplikovali prohrou. Nikdo ale neříká, že nemůžeme porazit Černou Horu a ještě to pěkně zamotat," uvědomuje si jeden ze dvou nejlepších českých střelců utkání Palyza.

Další zápas čeká české basketbalisty už v úterý od 14 hodin proti výběru Černé Hory. A právě ten musí, pokud chtějí postoupit do playoff, vyhrát. Poslední zápas skupiny pak odehrají ve čtvrtek proti Chorvatům.

bor, jbk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme