Nejdřív Čína, teď hvězda rivala. Morey zaplatí za další problematický tweet více než milion korun

Šéf basketbalových operací Philadelphie Daryl Morey se znovu dostal do problémů kvůli svým příspěvkům na sociálních sítích. Po loňském tweetu na podporu Hongkongu, po kterém značně ochladly vztahy mezi NBA a celým čínským trhem, tentokrát Morey porušil pravidlo o zakázané manipulaci s hráči. Za tweet o hvězdě Houstonu Jamesi Hardenovi dostal pokutu 50 tisíc dolarů (více než milion korun).

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Generální manažer Houstonu Rockets Daryl Morey

Generální manažer Philadephie Daryl Morey | Foto: Troy Taormina-USA TODAY Sports | Zdroj: Reuters

V NBA platí přísná pravidla, funkcionáři se nesmí vyjadřovat o hráčích jiných klubů. Morey toto nařízení porušil 20. prosince, když připomněl na twitteru roční výročí klubového rekordu Jamese Hardena v počtu asistencí.

Čínská televize ruší přenosy příprav NBA. Reaguje na tweet generálního manažera Houstonu o Hongkongu

Číst článek

Současný manažer Philadelphie působil v Houstonu 13 let až do letošního října a příspěvek byl podle něj automaticky vygenerovaný, jak uvedla televizní stanice ESPN. Tweet brzy smazal, ani tak ale pokutě neunikl.

„Liga se snaží ochránit hráče, aby se o nich žádní zaměstnanci jiných klubů veřejně nebavili. Informačních kanálů, přes které by mohly kluby lákat hráče a vyjadřovat se o nich, je hodně. Jediná cesta je uplatňovat přísná omezení, aby nikdo o nikom nemohl mluvit,“ vysvětlil v nedávném rozhovoru pro iROZHLAS.cz šéf mezinárodního skautingu Charlotte Hornets Jakub Kudláček

Moreymu navíc nepomohlo ani to, že se o příchodu Hardena do Philadelphie už delší dobu spekuluje. Bývalý nejužitečnější hráč ligy je v Houstonu nespokojený a požádal vedení Rockets o výměnu.

Daryl Morey se nedostal do problémů se sociálními sítěmi poprvé. Před rokem na twitteru podpořil protivládní demonstrace v Hongkongu, který patří pod čínskou správu. „Bojujte za svobodu. Stojím za Hongkongem,“ napsal.

Od tweetu se tehdy bleskově distancoval majitel Houstonu Rockets Tilman Fertitta, naopak komisionář Adam Silver se Moreyho zastal. Čína následně výrazně omezila vysílání přenosů z NBA, což mělo na celou soutěž velký ekonomický dopad.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme