‚Pro obě strany bude nejlepší, když se rozejdou.‘ Blatt už basketbalisty Olympiakosu trénovat nebude

Bývalý trenér basketbalistů Clevelandu Cavaliers David Blatt, který v srpnu oznámil, že trpí roztroušenou sklerózou, skončil na lavičce Olympiakosu Pireus. Šedesátiletý americký kouč chtěl původně v práci pokračovat, ale po porážce v úvodním zápase Evropské ligy s francouzským Villeurbanne řecký klub informoval o ukončení spolupráce.

Atény Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý trenér basketbalistů Clevelandu Cavaliers David Blatt

Bývalý trenér basketbalistů Clevelandu Cavaliers David Blatt | Foto: Nir Elias | Zdroj: Reuters

„Po dlouhé debatě jsme došli k závěru, že pro obě strany bude nejlepší, když se rozejdou,“ uvedl Blatt. Nemoc, jež napadá centrální nervovou soustavu, mu lékaři diagnostikovali před několika měsíci, když si stěžoval na únavu, slabost v nohách a problémy s rovnováhou.

Welsch: Český tým by byl na mistrovství světa s Veselým lepší, ale ne o tolik, kolik si lidé myslí

Číst článek

Bostonský rodák trénoval i ruskou reprezentaci, kterou dovedl ke zlatu a bronzu na mistrovství Evropy a bronzu na olympijských hrách v Londýně. V roce 2014 vyhrál s Maccabi Tel Aviv Evropskou ligu a zamířil do NBA.

Ve své první sezoně dovedl Cavaliers s navrátilcem LeBronen Jamesem do finále, v němž nestačili na Golden State. V následujícím ročníku byl v lednu 2016 Blatt propuštěn, i když jeho svěřenci jasně vedli tabulku Východní konference. V roli hlavního trenéra ho nahradil jeho asistent Tyronn Lue, pod jehož vedením Cleveland o několik měsíců později poprvé v historii získal titul.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme