Armádním sportovcem roku je střelec Kostelecký, stříbrný olympionik překonal i úspěšné oštěpaře

Stříbrný olympijský medailista z Tokia sportovní střelec David Kostelecký se stal nejlepším armádním sportovcem roku 2021. Na trůn v anketě určené reprezentantům Dukly usedl poprvé v úterý při slavnostním vyhlášení v Praze.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kostelecký

David Kostelecký | Foto: Jakub Stadler | Zdroj: Profimedia

Kostelecký získal 856 bodů a v „souboji“ stříbrných z her v Tokiu porazil o 29 bodů oštěpaře Jakuba Vadlejcha. Třetí skončil bronzový oštěpař z letní olympiády Vítězslav Veselý. Kanoista Josef Dostál byl čtvrtý a jeho parťák z bronzového deblkajaku Radek Šlouf sedmý.

Čeští sportovní střelci ovládli Prezidentský pohár. Kostelecký oplatil Liptákovi porážku z Tokia

Číst článek

„Musím se ujistit, jestli jsem vyhrál hlavní kategorii, nebo veteránskou,“ vtipkoval šestačtyřicetiletý Kostelecký na pódiu. „Myslím, že moje éra skončila, ale pořád dokážu ještě něco trefit, tak uvidíme, jak to bude do budoucna. Ještě zkusím něco dokázat,“ doplnil.

Kostelecký na olympiádě prohrál v české bitvě o zlato s Jiřím Liptákem. Reprezentačnímu kolegovi porážku oplatil o uplynulém víkendu na Prezidentském poháru v Larnace. Na Kypru navíc vyhrál s Američankou Madelynn Bernauovou smíšené dvojice.

Dlouhé čekání

Armádní anketu vyhrál Kostelecký poprvé. V roce 2008, kdy se stal v Pekingu olympijským vítězem, ho v hlasování předčila oštěpařka Barbora Špotáková.

Nejlepším trenérem se stal kouč oštěpařů Jan Železný. Juniorem roku je po své poslední české sezoně akrobatický lyžař Matěj Švancer, který od startující zimy reprezentuje Rakousko, kde odmalička žije.

Potlesk vstoje si vysloužili sportovci loučící se s aktivní kariérou - nejúspěšnější český veslař historie Ondřej Synek a členové bronzového čtyřkajaku z olympiády v Londýně 2012 Lukáš Trefil a Jan Štěrba.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme