Klíčový detail při cestě za zlatem. Kostelecký dosáhl na historickou medaili i díky nábojům z Česka

Ve střeleckém areálu v Minsku minul ve finále trapu jen šest terčů z padesáti a pro českou výpravu získal historicky první zlatou medaili z Evropských her. David Kostelecký se z dalšího velkého úspěchu v kariéře mohl radovat i díky jednomu podstatnému detailu – nábojům dovezeným z Česka.

Tento článek je více než rok starý.

Minsk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Kostelecký v diskuzi s rozhodčím během finále trapu na Evropských hrách v Minsku

David Kostelecký v diskuzi s rozhodčím během finále trapu na Evropských hrách v Minsku | Zdroj: ČTK/ČOV/Václav Pancer

„Musím strašně poděkovat Českému olympijskému výboru a Českému střeleckému svazu, že pro nás udělaly maximum. Měli jsme tady svoji munici, kterou nám i přes všechny problémy, které dělali pořadatelé, dovezli,“ narážel Kostelecký v rozhovoru pro Radiožurnál na komplikace při převozu střeliva.

Přehrát

00:00 / 00:00

David Kostelecký se z dalšího velkého úspěchu v kariéře mohl radovat i díky jednomu podstatnému detailu – nábojům dovezeným z Česka. Více v reportáži Lukáš Michalíka.

Pro střelce je správná munice podobně důležitá jako třeba kopačky pro fotbalistu a český tým si to před Evropskými hrami moc dobře uvědomoval. Dostat takový náklad z Česka do Běloruska přitom nebylo vůbec snadné.

„Oni mají embargo na zbraně a na střelivo, všeobecně to není tak jednoduché, jako když třeba jede turista jen s batohem, potrvrdil náročnost celé operace další český reprezentant Jiří Lipták, který ve finále trapu skončil čtvrtý.

Kostelecký vybojoval v trapu pro Česko první zlato z Evropských her, Lipták skončil čtvrtý

Číst článek

Náš sportovní manažer musel vyvinout velké úsilí, aby se nám to podařilo, dodal.

Zatímco třeba počasí David Kostelecký na střelnici prakticky neřešil, munice podle něj hrála v rozhodující střelbě zásadní roli.

„Bylo to hodně klíčové, protože terče byly tvrdé. Prodávali tady jenom jeden druh nábojů, se kterým bychom určitě nebyli konkurenceschopní,“ řekl čerstvý šampión Evropských her.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme