David Navara skončil na turnaji v St. Louis poslední. Soutěž zakončil remízou s Garrim Kasparovem

Český šachista skončil na turnaji v americkém St. Louis na posledním desátém místě. Pětidenní soutěž zakončil remízou v bleskovém šachu s Garrim Kasparovem. Toho předtím dokázal porazit v rapid šachu.

Tento článek je více než rok starý.

St. Louis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Šachista David Navara

Šachista David Navara | Foto: Martin Melichar

Vítězství v turnaji spojené s prémií 37.500 dolarů vybojoval Armén Levon Aronjan. Kasparov, který se v St. Louis představil dvanáct let po konci kariéry, skončil osmý. Další turnaje se hrát nechystá.

Navara se po třech sériích v rapid šachu, v němž má každý z hráčů na své tahy 25 minut, dělil o osmou příčku s Kasparovem a dalším exmistrem světa Indem Višvanáthanem Ánandem.

Po čtvrtečních devíti partiích v bleskovém šachu klesl na poslední místo, na kterém zůstal i po závěrečných devíti partiích v pátek se ziskem 13 bodů.

Nepomohly mu ani výhry nad Aronjanem a úřadujícím mistrem světa v bleskovém šachu Rusem Sergejem Karjakinem, který tuto část turnaje ovládl. V celkovém pořadí skončil Karjakin na děleném druhém místě o tři body za Aronjanem (24,5 bodu).

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme