Trest na 25 zápasů. Jednička draftu basketbalové NBA neprošla dopingovou kontrolou

Loňská jednička draftu NBA a třetí nejlepší nováček sezony Deandre Ayton dostal za doping distanc na 25 zápasů. Jednadvacetiletý basketbalista Phoenixu Suns měl pozitivní test na diuretika, která mohou zakrývat používání jiných zakázaných látek.

Tento článek je více než rok starý.

New York Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Basketbalista Phoenixu Suns Deandre Ayton

Basketbalista Phoenixu Suns Deandre Ayton | Foto: Rick Scuteri | Zdroj: ČTK / AP

Podle ESPN dodatečné testy použití žádných podpůrných látek neodhalily. Aytonův trest přesto vejde v platnost už v sobotním nočním zápase Suns na palubovce Denveru Nuggets.

Adetokunbo zastínil hvězdnou dvojici Houstonu, při výhře Milwaukee si připsal triple double

Číst článek

„Omlouvám se své rodině, organizaci Suns, spoluhráčům, sponzorům, fanouškům a celému Phoenixu. Bylo to neúmyslné pochybení, dostal jsem do svého těla něco, o čem jsem vůbec nevěděl,“ uvedl Ayton v prohlášení.

Bahamský rodák má přitom za sebou povedenou premiéru ve své druhé sezoně v NBA. V zahajovacím utkání pomohl svému týmu 18 body, 11 asistencemi a čtyřmi bloky k vítězství nad Sacramentem.

„Nález nebereme na lehkou váhu. Neodpovídá to standardům, které jsme v našem týmu nastavili. Deandre vyjádřil hlubokou lítost a my budeme nadále pokračovat ve snaze o jeho růst a výchovu na hřišti i mimo něj,“ uvedl generální manažer Phoenixu James Jones.

Hráčská asociace (NBPA) má právo u vedení ligy dvakrát ročně žádat urychlení vyšetřování podobných případů. Je pravděpodobné, že NBPA k tomuto kroku sáhne a bude se snažit Aytonův trest co nejdříve zrušit nebo alespoň zmírnit.

Ayton patřil v podprůměrném Phoenixu k nejlepším nováčkům loňského ročníku. Podkošový hráč si připsal v 72 zápasech v průměru 16,3 bodu a 10,3 doskoku na utkání.

mov Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme