Deblkanoisté Kašpar se Šindlerem na MS vyhráli semifinále, Prskavec titul neobhájí

Na mistrovství světa vodních slalomářů ve francouzském Pau se do finále dostaly dvě české lodě. Jonáš Kašpar a Marek Šindler vyhráli semifinále kategorie C2, Tereza Fišerová postoupila jako druhá kanoistka.

Pau/Francie (Aktualizováno: 15:42 29. 9. 2017) Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonáš Kašpar a Marek Šindler

Jonáš Kašpar a Marek Šindler | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Jonáš Kašpar s Markem Šindlerem se snaží vylepšit bronzovou medaili z mistrovství Evropy a v semifinále MS se vyvarovali velkých chyb. Ze všech posádek byli nejrychlejší, když Slováky Kučeru s Bátikem porazili o 73 setin.

Do finále deblkanoistů, které začíná v 16:37, nastoupí jako poslední, ale budou v něm jedinými Čechy. Další dvojice Koplík, Vrzáň a Karlovský, Jáně, skončily na 13. a 14. místě.

Tereza Fišerová dlouho vedla kvalifikaci kanoistek, nakonec postupuje jako druhá. I se dvěma trestnými vteřinami ji porazila australská favoritka Jessica Foxová.

V závěru trati rozhodčí nejprve neuznali Fišerové těsný průjezd a připsali jí 50 sekund, reprezentantka se rozčilovala tak, až vypadla z lodi. Vzápětí rozhodčí u videa penalizaci odvolali.

Prskavec titul neobhájí

Druhá česká zástupkyně, sedmnáctiletá Eva Říhová, skončila 12. Monika Jančová dokončila semifinále na 15. místě.

Tereza Fišerová se ocitla mimo loď | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Titul ze slalomu neobhájí kajakář Jiří Prskavec.O postup do finále ho připravily dva doteky s brankou. Na postup mu chybělo 1,23 sekundy. Celkově obsadil 19. místo.

Do finálových bojů naopak nakouknou jiní dva Češi. Mezi desítkou postupujících nechybí Ondřej Tunka s Vítem Přindišem. Úřadující vítěz Světového poháru Přindiš byl 5., Tunka 9.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme