Deblkanoisté Kašpar, Šindler získali druhé zlato v sezoně

Deblkanoisté Jonáš Kašpar a Marek Šindler vybojovali ve třetím závodu Světového poháru vodních slalomářů v Markleebergu druhé vítězství a upevnili si vedení v průběžném pořadí seriálu. Další česká posádka ve finále Ondřej Karlovský, Jakub Jáně skončila v Německu pátá.

Markleeberg Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jonáš Kašpar a Marek Šindler

Jonáš Kašpar a Marek Šindler | Foto: Český svaz kanoistů

Závod kajakářů skončil poprvé v sezoně bez české účasti na stupních vítězů. Šampion z úvodních dvou podniků sezony Vít Přindiš nepostoupil ze semifinále a nejlepším z Čechů byl ve finále Jiří Prskavec, jenž po druhém a třetím místě z předchozích závodů skončil šestý. Vavřinec Hradilek minul dvě branky a byl bez šance na slušné umístění. S téměř třísekundovým náskokem vyhrál Ital Giovanni de Gennaro.

Přindiš obsadil v konečném hodnocení 17. místo a přišel o vedení v průběžném pořadí SP. V čele ho vystřídal dnes druhý Němec Sebastian Schubert, Přindiš je druhý, třetí místo patří bronzovému medailistovi z OH v Riu Prskavcovi.

Zlatí deblkanoisté z úvodního podniku v Praze a stříbrní z minulého týdne z Augsburgu Kašpar se Šindlerem porazili ve finálové jízdě francouzskou dvojici Nicolas Scianimanico, Hugo Cailhol. Zvítězili o tři desetiny, přestože si po dotyku sedmé branky připsali dvě trestné sekundy. Francouzi projeli trať čistě.

Třetí skončili vítězové předchozího podniku v Augsburgu Robert Behling a Thomas Becker z Německa. Karlovského s Jáněm, kteří si rovněž připsali jeden šťouch, dělilo od medaile 55 setin.

Kanoistka Tereza Fišerová nedokázala ve finále zopakovat čistou semifinálovou jízdu a se čtyřmi trestnými sekundami obsadila šesté místo. Suverénní výhru z Augsburgu zopakovala Australanka Jessica Foxová, která porazila druhou Nurii Vilarrublaovou ze Španělska o téměř pět vteřin.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme