Devátou etapu Tour poznamenalo velké množství pádu. Závěrečný spurt ovládl Rigoberto Uran

Královskou etapu Tour de France poznamenalo velké množství pádu. Po nich končí na Tour jedni z favoritů Geraint Thomas ze stáje Sky a Richie Porte z BMC. Vítězem se stal Kolumbijec Rigoberto Uran. Ve žlutém zůstává i nadále Chris Froome.

Chambéry / Francie Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Závěr etapy Tour de France. Vítěz Rigoberto Uran v černobílem dresu

Závěr etapy Tour de France. Vítěz Rigoberto Uran v černobílem dresu | Zdroj: Reuters

Etapu ovládl po závěrečném spurtu Kolumbijec Rigoberto Uran, který v cílové rovince předjel Francouze Warrena Barguila.

Třetí dojel Chris Froome, který si udržel žlutý trikot pro vedoucího muže celkového pořadí. Za ním jsou Fabio Aru z Itálie o 18 sekund a Romain Bardet o víc jak třičtvrtě minuty.

Celý závod poznamenaly pády některých z favoritů. Se zraněnou klíční kostí musel odstoupit Geraint Thomas ze stáje Sky. Po hrozivém pádu nemohl dál pokračovat Richie Porte z týmu BMC. Následné vyšetření ukázalo, že má zlomenou pravou klíční kost a prasklou pánev.

Nejlepším z Čechů byl na 34. místě Roman Kreuziger. Propadne se tak v celkovém pořadí na 25. místo se ztrátou 21 minut na lídra pořadí. Ondřej Cink dojel jako 52.´a Zdeněk Štybar jako 82.

„Zpříjemnil jsem si to, že jsem šel do úniku hned od začátku. Snažil jsem se tam vydržet, co jsem nejdéle mohl, ale jeli na mě moc rychle. Přes Grand Colombier jsem se tam snažil vydržet s tou hlavní skupinou, ale taky jsem tam odpadl," komentuje pro Radiožurnál průběh závodu Zdeněk Štybar.

 

bor, kyk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme