Do basketbalové Síně slávy míří hvězdní Nash, Kidd, Hill či Allen

Do basketbalové Síně slávy míří kvarteto nedávných hvězd NBA Grant Hill, Jason Kidd, Steve Nash a Ray Allen. Uvedeni budou v září spolu s dalšími devíti osobnostmi, mezi nimiž zastupuje Evropu bývalý chorvatský pivot Dino Radja.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

NBA (ilustrační foto).

NBA (ilustrační foto). | Foto: Matt Slocum | Zdroj: AP

Společné zařazení pětačtyřicetiletých Hilla a Kidda je symbolické. Oba hráči, dvojka a trojka draftu 1994, se v roce 1995 podělili o ocenění pro nováčka roku a před pěti lety oba v rozmezí dvou dnů ukončili kariéru.

Satoranský by se v play-off NBA rád vyhnul Clevelandu, zatím to ale vypadá, že na tým Lebrona Jamese narazí

Číst článek

Kiddovi patří druhé místo v historických statistikách podle počtu asistencí a získaných míčů (za Johnem Stocktonem), desetinásobný účastník Utkání hvězd v roce 2011 vyhrál titul s Dallasem a nyní je koučem Milwaukee. Sedminásobný účastník All Star Game Hill NBA vyhrát nedokázal, vstoupil do ní ale jako dvojnásobný vítěz prestižní univerzitní soutěže NCAA s Duke.

NBA nevyhrál ani čtyřiačtyřicetiletý Nash, dvojnásobný držitel ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče soutěže. I on strávil v lize 19 sezon, je třetí v počtu asistencí za Stocktonem a Kiddem a do All Star Game byl vybrán osmkrát. O dva roky mladší Allen je rekordmanem NBA v počtu úspěšných trojek, za 18 sezon v elitní lize hrál desetkrát Utkání hvězd a má tituly s Bostonem (2008) a Miami (2013).

Do Naismithovy Síně slávy vstoupí také další bývalí hráči Maurice Cheeks, Charlie Scott a Radja, který strávil v devadesátých letech čtyři sezony v Bostonu, poté co předtím dvakrát vyhrál Evropskou ligu s Jugoplastikou Split a v dresu Jugoslávie a Chorvatska získal zlaté medaile na mistrovství světa i Evropy a dvě stříbra na olympijských hrách. Oceněni budou i trenér Lefty Driesell, funkcionáři Rod Thorn a Rick Welts, bývalé hráčky WNBA Katie Smithová a Tina Thompsonová a in memoriam Ora Mae Washingtonová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme