Do Velké ceny Německa odstartuje z prvního místa Vettel, Hamilton kvalifikaci nedokončil

Z prvního místa do nedělní Velké ceny Německa formule 1 odstartuje domácí Sebastian Vettel. Pilot Ferrari bude mít velkou šanci opět zvýšit svůj náskok v čele průběžného pořadí, protože jeho rival v boji o titul a úřadující mistr světa Lewis Hamilton z Mercedesu se kvůli technickým problémům postaví až na 14. místo.

Hockenheim Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vettel si 55. pole position v kariéře zajistil časem 1:11,212 a o dvě sekundy překonal kvalifikační rekord slavného krajana Michaela Schumachera. Pro druhé místo si dojel Valtteri Bottas z Mercedesu, který byl o dvě desetiny pomalejší. Třetí skončil druhý jezdec Ferrari Kimi Räikkönen se ztrátou tří desetin.

Vettel z Ferrari vyhrál velkou cenu Británie a ukončil Hamiltonovu nadvládu

Číst článek

Rodák z nedalekého Heppenheimu Vettel bude mít v neděli dobrou příležitost zvítězit v možná na dlouhou dobu posledním závodě v Německu, protože pořadatelé se stále nedohodli s vedením seriálu na nové smlouvě. Kvalifikace naopak vůbec nevyšla Hamiltonovi, před kterým domácí jezdec vede šampionát o osm bodů.

Obhájci titulu selhala v závěru první části kvalifikace hydraulika. Hamilton proto do druhé části nenastoupil a na startu mu bude patřit až 14. příčka. Ve druhé části chyběl také Daniel Ricciardo z Red Bullu, který však neodstartoval proto, že už v pátek byl potrestán ztrátou 20 pozic kvůli nepovoleným výměnám několika částí motoru. Do závodu tak vyjede z poslední pozice.

Kvalifikace na Velkou cenu Německa formule 1 v Hockenheimu:
1. Vettel (Něm./Ferrari) 1:11,212, 2. Bottas (Fin./Mercedes) -0,204, 3. Räikkönen (Fin./Ferrari) -0,335, 4. Verstappen (Niz./Red Bull) -0,610, 5. Magnussen (Dán./Haas) -0,988, 6. Grosjean (Fr./Haas) -1,332, 7. Hülkenberg (Něm./Renault) -1,348, 8. Sainz (Šp./Renault) -1,480, 9. Leclerc (Mon./Sauber) -1,505, 10. Pérez (Mex./Force India) -1,562.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme