Domácí cvičení s míčem je pro všechny. ‚Musí být ale správně nafouknutý,‘ upozorňuje instruktorka

Řada lidí ho má určitě doma – Někteří na něm občas sedí, jiným se na něj už léta práší. V dalším díle našeho seriálu s názvem Sportování v obýváku se zaměříme na cvičení s gymnastickým míčem.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Cvičení na balančním míči nabízí celou řadu možností.

Cvičení na balančním míči nabízí celou řadu možností. | Zdroj: Profimedia

Možná se vám někde v bytě taky pořád válí. Velký gymnastický míč, se kterým si dnes už maximálně občas hrají vaše děti. V současné době to pro vás přitom může být vhodná pomůcka k domácímu cvičení.

Přehrát

00:00 / 00:00

Fitness instruktorka popisuje, co vše se dá dělat s balančním míčem

„Podle mě je to k domácímu cvičení skvělé na zpevnění středu těla, konkrétně ty cviky pro lidi s vyšší tělesnou hmotností, ale i pro ty aktivnější. S tím míčem se dá dělat cokoliv od dřepů až po výpady,“ říká osobní trenérka a instruktorka fitness Michaela Homoláčová.

Pokud si chcete pořídit nový gymnastický míč, je potřeba zvážit několik aspektů. Nejdůležitější je přizpůsobit výběr balónu fyzickým dispozicím člověka, který na něm plánuje cvičit.

„Drobná žena si určitě nemůže koupit obrovský míč a stejně tak vysoký muž si pro sebe nemůže koupit malý,“ upozorňuje Homoláčová s tím, že míč je potřeba mít před cvičením vždy správně nafouknutý.

„Aby nebyl přefouknutý a také nesmí být jako pytel. Musí být tak středně nafouknutý.“

Ze začátku opatrně

Úplným začátečníkům radí fitness trenérka začít se cviky na zádech, u kterých člověk nemůže z míče spadnout.

„Až potom bych se přesunula na těžší cviky. Na ty je ale potřeba už mít to břicho zpevněné, tak abych z něj nespadla a neublížila si.“ Vysvětluje osobní trenérka a instruktorka fitness Michaela Homoláčová.

Lukáš Michalík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme