Skvělý Mitchell opět táhl Utah a pomohl k výhře nad Denverem, série je srovnaná na 1:1

Hvězdný Donovan Mitchell navázal na svoji produktivitu a v dalším zápase proti Denveru zaznamenal 30 bodů a osm asistencí a pomohl tak svému týmu k výhře 124:105. Stav série úvodního kola play off NBA se tak mezi oběma celky srovnal na 1:1.

New York Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Donovan Mitchell

Donovan Mitchell | Zdroj: Reuters

Jazz vedli už v poločase o 13 bodů, třetí část pak ovládli 43:29. Mitchell v ní dal 21 bodů a celkově jich za první dvě utkání letošních vyřazovacích bojů nasbíral 87. V pondělí předvedl třetí nejlepší střelecký výkon historie play off.

Mitchell z Utahu řádil a soupeři nasázel 57 bodů, ale ani historický počin na Denver nestačil

Číst článek

„Zůstali jsme soustředění a dobře komunikovali. Ve zbytku série je třeba mít stejnou energii a hrát se stejnou intenzitou, řekl třiadvacetiletý Mitchell. Utahu stále chyběl Mike Conley, který se do „bubliny“ v Orlandu vrátil po narození syna a je v karanténě.

Mitchell nasázel Denveru 30 bodů:

Hvězdě Utahu sekundoval se svým maximem v play off (26 bodů) náhradník Jordan Clarkson, 19 bodů a sedm doskoků si připsal pivot Rudy Gobert. Na druhé straně zaznamenali po 28 bodech Michael Porter a Nikola Jokič, který přidal 11 doskočených míčů a šest finálních přihrávek.

Navzdory tomu, že Luka Dončič odehrál kvůli potížím s fauly jen 28 minut, uspěl Dallas proti Clippers a vrátil soupeři porážku z prvního střetnutí. Slovinská hvězda stihla 28 bodů, osm doskoků a sedm asistencí.

Dallas srovnal, Boston a Toronto vedou

Stav na zápasy srovnal ve středu také Dallas, který zdolal Los Angeles Clippers 127:114. Boston se po vítězství nad Philadelphií ujal vedení 2:0, rovněž Toronto si proti Brooklynu připsalo druhou výhru.

Mavericks, kteří porazili Clippers v tomto ročníku poprvé z pěti vzájemných duelů, se mohli spolehnout také na Kristapse Porzingise. Lotyšský podkošový hráč se v prvním utkání nechal po potyčce vyloučit, ve středu ale nastřádal 23 bodů a sedm doskoků.

Kalifornský celek, hrající bez Patricka Beverleyho, jehož trápí bolavý sval, táhl s 35 body a deseti doskoky Kawhi Leonard, 23 bodů si připsal Louis Williams. Clippers ale trefili pouze deset z 34 trojkových pokusů.

Boston uspěl i ve druhém zápase série s Philadelphií, vyhrál 128:101. Nejlepším střelcem vítězů se stal s 33 body Jayson Tatum. Ten je ve 22 letech nejmladším hráčem Celtics, který v play off dvakrát po sobě nasbíral alespoň 30 bodů a nastřílel minimálně osm trojek.

„Hraju sebevědomě. Snažím se být agresivní a zahrát akci vždy správně,“ řekl Tatum. „Série bude ještě dlouhá. Jasně, tohle je těžká porážka, musíme se ale otřepat a připravit na třetí zápas,“ uvedl Kamerunec Joel Embiid, s 34 body a deseti doskoky nejlepší hráč Sixers.

Druhou výhru má i Toronto. S Brooklynem prohrávalo o 14 bodů, nakonec ale uspělo 104:99. Zazářil Norman Powell, jenž v koncovce nastřílel 12 z 24 bodů včetně smeče 5,6 sekundy před koncem. Fred VanVleet si připsal 24 bodů a deset asistencí, poražené Nets táhl s 21 body Garrett Temple.

mim, ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme