Atleti, cyklisti, boxer i gymnasta. Ruská antidopingová agentura zahájí řízení s 33 sportovci

Ruská antidopingová agentura (RUSADA) uvedla, že zahájí řízení s 33 sportovci z různých odvětví kvůli zakázané infuzi od lékařky. Všichni jsou z jedné sportovní akademie z Čuvašské republiky ve středním Rusku, jejíž hlavní město Čeboksary bylo častým dějištěm mezinárodních chodeckých závodů.

Moskva Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Atletika, ilustrační foto

Ruská antidopingová agentura (RUSADA) uvedla, že zahájí řízení s 33 sportovci z různých odvětví kvůli zakázané infuzi od lékařky (ilustrační foto) | Foto: Sergei Karpukhin | Zdroj: Reuters

Z porušení pravidel RUSADA podezřívá mimo jiné 19 atletů, z toho dva handicapované, pět cyklistů, boxera a gymnastu. Někteří z nich jsou členy reprezentace a podle zástupkyně šéfa RUSADA Margarity Pachnocké bylo minimálně jedenáct z nich nezletilých.

Keňský maratonec Felix Kirwa dostal devítiměsíční distanc za užití strychninu

Číst článek

Všichni jsou podezřelí z toho, že dostávali infuze různých látek. Podle antidopingových pravidel musejí mít sportovci mimořádný lékařský důvod pro nitrožilní infuzi více než 100 mililitrů během 12 hodin, i když sama substance není zakázaná.

Lékařce hrozil podle ruských zákonů za napomáhání k dopingu trestní postih. Případ byl ale podle RUSADA odložen, neboť lékařka nebyla oficiálně informována o tom, že využívaná metoda je zakázaná.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme