‚V první vlně je víc než stovka případů.‘ Agentura WADA odhalila vážný doping u ruských sportovců

Světová antidopingová agentura (WADA) zatím odhalila při analýze dat z moskevské laboratoře více než stovku vážných dopingových případů ruských sportovců. Všechny předá k dořešení mezinárodním federacím jednotlivých sportovních odvětví, aby rozhodly o sankcích. Na zasedání Mezinárodního olympijského výboru v Lausanne o tom informoval prezident WADA Craig Reedie.

Tento článek je více než rok starý.

Lausanne Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Prezident Světové antidopingové agentury Craig Reedie

Prezident Světové antidopingové agentury Craig Reedie | Foto: Eric Gaillard | Zdroj: Reuters

„V první vlně je třeba počítat s více než stovkou případů,“ konstatoval Reedie. Jejich vyšetřování by mělo být skončeno do konce tohoto roku, v některých případech už se tak i stalo.

Kauza ruského dopingu pokračuje. Biatlonisté Pečonkin a Černyšov dostali čtyřleté tresty

Číst článek

V úterý dostali čtyřleté tresty biatlonisté Alexandr Pečonkin a Alexandr Černyšov, které na základě analýzy dat vyšetřovala mezinárodní unie IBU.

Experti WADA získali z moskevské laboratoře 24 terabytů dat na několikátý pokus letos v lednu, v březnu začali s jejich analýzou. Soubory ze systému LIMS by měly obsahovat veškeré dopingové testy ruských sportovců od ledna 2012 do srpna 2015.

Posléze WADA obdržela také přes dva tisíce vzorků z moskevské laboratoře, které posloužily jako další podklady k vyšetřování. Celkem dostala k dispozici 4524 lahviček se vzorky A a B.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme