Posádky jako v Duisburgu. Čtyřkajak pojede na mistrovství světa bez Dostála

Čtyřnásobný mistr světa Josef Dostál nebude na srpnovém světovém šampionátu v Szegedu členem reprezentační posádky čtyřkajaku. Stejně jako na víkendovém závodě Světového poháru v Duisburgu bude o medaile a kvalifikaci na olympijské hry v Tokiu 2020 bojovat mezi jednotlivci a na deblkajaku společně s Radkem Šloufem. Čtyřkajak se na vrcholné akci sezony představí ve složení Jakub Špicar, Lukáš Nepraš, Daniel Havel a Jakub Zavřel.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český čtyřkajak ve složení Jakub Zavřel, Radek Šlouf, Josef Dostál a Jan Štěrba při finálové jízdě na mistrovství světa

Český čtyřkajak ve složení Jakub Zavřel, Radek Šlouf, Josef Dostál a Jan Štěrba při finálové jízdě na mistrovství světa | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková | Zdroj: ASC Dukla

„Na základě výsledků dosavadních soutěží a mnoha konzultací s trenéry a závodníky nominuji na mistrovství světa stejné posádky deblkajaku a čtyřkajaku, jaké jely v Duisburgu. Všichni členové posádek tak budou moci dát absolutní prioritu přípravě na svou disciplínu a navíc jsou přesvědčeni o technickém souladu v lodi,“ uvedl reprezentační trenér Pavel Hottmar v tiskové zprávě.

Kajakář Dostál vyhrál na Světovém poháru kilometr. Kanoista Fuksa byl jako minulý týden druhý

Číst článek

Trojnásobný olympijský medailista Dostál v minulosti do čtyřkajaku často usedal a získal s ním bronz na hrách v Londýně i Riu de Janeiro. Nyní se bude soustředit na singl a debl.

„Trénink na deblkajaku na kilometru je dost podobný singlu, na rozdíl od čtyřkajaku na pětistovce,“ uvedl Dostál s tím, že se Šloufem se mu jezdí dobře.

„I když nám to na posledním Světovém poháru úplně nevyšlo, tak věřím, že na příštích závodech to bude lepší a budeme schopni bojovat o medaile a o vyjetí míst na olympijské hry,“ dodal šestadvacetiletý český reprezentant, který byl se svým novým parťákem v Duisburgu osmý.

Čtyřkajak Špicar, Nepraš, Havel, Zavřel skončil v Německu devátý. „Nicméně roli hrál i fakt, že od nominačních závodů měli kajakáři jen minimální prostor na přípravu a v lodi spolu seděli poprvé dva dny před závody. Teď budou mít možnost posunout výkon pilováním souhry a systematickým tréninkem na pětistovku ve čtyřkajaku,“ uvedl Hottmar.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme