Vynucená změna před olympijským rokem. Dostál s Fuksou museli přesunout předsezonní soustředění

To, co funguje, sportovci mění jen neradi. Týká se to i rychlostních kanoistů a jejich osvědčeného předsezonního soustředění. Jenže teď ho největší české hvězdy Josef Dostál i Martin Fuksa před olympijskou sezonou museli kvůli pandemii koronaviru změnit.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál na reprezentačních testech v Račicích

Josef Dostál na reprezentačních testech v Račicích | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Jediný problém tu je zatím počasí, mohlo by být trochu větší teplo. Teď je osm stupňů, ale má to padnout dolů,“ popsal Radiožurnálu Josef Dostál. Jindy si touhle dobou užíval prosluněnou Kalifornii a teploty přes 20 stupňů, teď vzal čtyřnásobný mistr světa zavděk tréninkem v chladném Bělehradě.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martin Fuksa a Josef Dostál vyrazili za přípravou do zahraničí. Více v příspěvku Jana Suchana

„Chtěli jsme jet na soustředění do Ameriky a kvůli jejich pravidlům musíme být čtrnáct dní mimo Evropskou unii. Proto jsme zvolili Bělehrad, protože odtud dobře navazují spoje přímo do San Diega, kde budeme mít hlavní přípravu,“ řekl.

Zatímco Dostál musel jen udělat dvoutýdenní zastávku na cestě do své tradiční destinace, Martin Fuksa má smůlu úplně.

„Tím, že bude olympiáda v Tokiu, tak jsme poslední roky jezdili na podzim na soustředění do Japonska, do města Susaki. Tam jsme ale teď puštění nebyli,“ podotkl.

Dvojnásobný světový a osminásobný evropský šampion se tak se svou tréninkovou skupinou připravuje v turecké Antalyi. Ale to, že čeští reprezentanti museli hledat náhradní areály, neznamená, že by se v nich měli špatně. Dostál i Fuksa si vesměs pochvalují tréninkové podmínky.

Nemusí tak přemýšlet nad tím, že před důležitou olympijskou sezonou nemají soustředění podle svých představ. A nemění se tak ani jejich ambice pro Tokio 2021. „Všechny medaile kromě zlaté už mám. Takže ten cíl je nejvýš,“ prozradil majitel jednoho stříbra ze singlkajaku a dvou bronzů ze čtyřkajaku Josef Dostál. To Martin Fuska bude na kánoi bojovat o svou premiérovou olympijskou medaili.

Jan Suchan Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme