Dostál ovládl kilometrové semifinále v Račicích, o medaile budou bojovat i deblkanoistky

Kajakář Josef Dostál na domácím MS v Račicích plní plán. Na kilometrové trati ovládl semifinálovou jízdu a bude bojovat o medaile. Úspěšně si vedly i deblkanoistky Jana Ježová a Lenka Součková. Kanoista Martin Fuksa si finále zajistil už dopoledne.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál

Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Když jsem vyjel, trošku mě zlobil Belgičan. Přešel jsem si do svého tempa, říkal jsem si, že fouká protivítr, že to nemůžou vydržet. A nevydrželi to. Kolem pětistovky jsem nebyl tak tuhý, jak bývám, když jedu naplno, byl to hlídanější závod. Nebudu říkat, že jsem jel na půl plynu, ale stoprocentní výkon to taky ještě nebyl,“ řekl Radiožurnálu po semifinále Josef Dostál.

Semifinále sice nejlépe rozjel Švéd Nathell, jenže Josef Dostál si své soupeře kontroloval. Už v polovině kilometrové trati vedl a dál si budoval náskok.

I přes nižší frekvenci záběrů byl po třech a půl minutách český favorit v cíli o půl lodě dřív než jeho nejbližší pronásledovatel. Maďara Kopasze Dostál porazil o 672 tisícin sekundy a zajistil si účast v sobotním finále.

Deblkanoistky Jana Ježová a Lenka Součková prošly na mistrovství světa v Račicích do finále závodu na 500 m. České reprezentantky obsadily v semifinále poslední postupové třetí místo, o které se dělily s další posádkou, do sobotní jízdy o medaile tak nastoupí deset lodí.

Kanoista Martin Fuksa už v dopoledním programu ovládl rozjížďku a postoupil do finále přímo. Jeho bratr Petr s kolegou v deblkanoi Danielem Kořínkem vypadl v semifinále, stejně dopadla na pětistovce i kajakářka Sofine Kinslová.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme