Dostál si zajistil další boj o medaile. V Račicích vyhrál semifinále na pětistovce

Hlavní domácí hvězda kanoistického šampionátu Josef Dostál zvládla postup do finále i na 500metrové trati. V semifinálové jízdě v Račicích si poradil s Rusem Anoškinem.

Tento článek je více než rok starý.

Račice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český kajakář Josef Dostál

Český kajakář Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

„Kontrolované vítězství,“ okomentoval Josef Dostál své semifinále na 500 metrů. V polovině trati byl sice druhý se ztrátou 741 tisícin na vedoucího Rusa Anoškina, pak ale zabral.

Fuksa suverénně prošel do finále, čtyřkajaku těsně unikl přímý postup

Číst článek

Několika ostrými záběry se dostal do vedení a najednou měl náskok skoro půl lodi. Cílem projel v 744 tisícin před Rusem. Posledním finalistou ze třetího semifinále je Chorvat Novaković.

Josef Dostál tak jde dál za splněním svého cíle, kterým jsou dvě zlaté medaile z domácího šampionátu. Do finále na olympijské kilometrové trati postoupil už včera.

„Je to úplně jiná trať. 500 a 1000 metrů, to zní, jako by to nebyl úplně rozdíl. Pětistovka se dá rubat úplně naplno, na kilák to člověk musí mít srovnané v palici. Kilák bolí dýl, nějakých 700 metrů, pětistovka bolí tak 350, ale zase hodně. Dá se to vydržet, ale kilák je peklo,“ osvětlil Radiožurnálu rozdíl mezi oběma tratěmi.

Finálovou účast vybojovaly v odpoledním programu i obě další české lodě. Kajakářka Anna Kožíšková uspěla na kilometrové trati, na níž obsadila v semifinálové jízdě poslední postupové třetí místo. Stejně si vedl na neolympijském kilometru i čtyřkajak ve složení Lukáš Trefil, Pavel Davídek, Lukáš Nepraš, Tomáš Veselý.

Přímo z dopoledních rozjížděk postoupil na neolympijské trati 500 metrů do bojů o medaile obhájce zlata kanoista Martin Fuksa. Další posádky čekají semifinálové boje v sobotu.

vman Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme