Dostála čeká finále kilometru. Až budu vyhrávat o loď a půl, mám zamávat fanouškům, říkal mu trenér

Ve startovním poli je stejně nepřehlédnutelný jako rodinná parta, která ho podporuje na tribuně. Rychlostní kanoista Josef Dostál vyhlásil před světovým šampionátem, že chce z Račic dvě zlata. První může získat na kilometrové trati už v sobotu dopoledne.

Račice Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Dostál

Josef Dostál | Foto: ASC Dukla Ivana Roháčková

Když hlasatel oznámil jeho jméno, na tribunách propukly ovace větší než obvykle. Rychlostní kanoista Josef Dostál má v Račicích velkou podporu. Prakticky pořád jsou na tribuně matka a dvě sestry. A také plakát, kde je ve velmi stručné podobě vyobrazen na lodi se dvěma bicepsy. „Nakreslili mi ho asi před třemi lety na Světovém poháru. Moc se mi nelíbil, tak jsem si bicepsy dokreslil sám,“ smál se Dostál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Josef Dostál a Martin Fuksa zabojují v sobotu v Račicích o medaile ze světového šampionátu kanoistů

Jak prozradil Radiožurnálu, jedna z rad jeho trenéra Karla Leštiny míří v závěru právě na tribunu. „Mám nastartovat, abych ujel ostatním. Pak si hlídal náskok a až budu vyhrávat o loď a půl, tak zamávat fanouškům,“ uvedl v nadsázce Dostál. Právě pohodová nálada by mohla předznamenat dobrý závod.

„Je hodně usměvavý. Cítí se dobře, formu má,“ řekl jeho trenér Karel Leština. Zaplněná tribuna v Račicích, posilněná rodinnými příslušníky s tričky s nápisem #dostalstyle, bude sledovat finále kilometru z břehu a přát si, aby se vlastně neopakovalo mistrovství světa v Moskvě 2014.

Dostál na něm vyhrál, ale už není pan neznámý. „Špička je hodně vyrovnaná. Z prvních osmi může opravdu vyhrát kdokoliv. Před třemi lety jsem byl velký outsider, který to nakonec vypálil na vítězství,“ vzpomínal.

Kromě Dostála pojede finále kilometru i kanoista Martin Fuksa. Oba těsně po jedenácté hodině dopoledne. Cíl mají oba stejný a oprávněný – chtějí medaili.

František Kuna Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme