Ve Velké Chuchli startuje dostihová sezona. Areál prošel změnami

V pražské Chuchli v neděli začne nový ročník české dostihové sezóny. Závodiště na levém břehu Vltavy prošlo během zimní přestávky různými změnami a první ze čtrnácti závodních dnů v české metropoli bude mít na programu hned dva rovinové dostihy první kategorie.

Tento článek je více než rok starý.

Velká Chuchle Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dostihy ve Velké Chuchli

Dostihy ve Velké Chuchli | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Jasným favoritem 61. ročníku Velké dubnové ceny, což je dostih o 150 tisíc korun, bude vítěz rakouského derby z roku 2017 - Black Canyon. V jeho sedle bude žokej Petr Foret. Ještě delší historii pak má Gomba handicap, který se pojede už po 92. a na sprinterské vzdálenosti 1200 metrů by měl podle bookmakerů vyhrát vítěz posledních dvou ročníků Master of Gold, kterého osedlá Jaromír Šafář.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ve Velké Chuchli startuje dostihová sezona

První z osmi dostihů odstartuje ve 14 hodin a ředitel chuchelského závodiště Martin Pecka přibližuje, co se v areálu během zimy změnilo: „Doufám, že ti, kteří přijdou, uvidí trošku jinou upravenost přední části areálu okolo tribuny. Ať už to bude dětská část nebo centrální vstup,“ říká pro Radiožurnál Pecka.

Na lyže do Chuchle. Dostihové závodiště v zimě slouží běžkařům

Číst článek

Viditelně největší změnou pro tradiční návštěvníky pražského závodiště je, že z areálu zmizely topoly: „Začalo to intenzivně probíhat na začátku srpna loňského roku. Tehdy jsem odjížděl z areálu a přišel poryv větru s bouřkou. Jeden celý strom se ulomil u země a těsně minul stáj. Naštěstí se nestalo vůbec nic kromě lehce poškozeného okapu. Bylo to obrovské štěstí. V tu chvíli mi došla trpělivost, protože ten stav nešlo dál posouvat,“ povídá Martin Pecka.

Rozhodl se, že staré stromy ve spolupráci s úřady musí jako provozovatel odstranit - i když sám Pecka z toho radost nemá a aktuálně řeší studii o nové výsadbě v areálu.

Jakub Marek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme