Velkou pardubickou vyhrál Theophilos, žokej Josef Bartoš slaví vítězství po 11 letech

129. ročník tradičního dostihu Velká pardubická vyhrál devítiletý hnědák Theophilos v sedle s žokejem Josefem Bartošem. Pro Bartoše je to třetí triumf, naposledy vyhrál v roce 2008. Josef Váňa starší slaví 11. vítězství v pozici trenéra.

Tento článek je více než rok starý.

Pardubice Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Bartoš.

Josef Bartoš. | Foto: Roman Vondrouš | Zdroj: ČTK

Hned po Velkém Taxisově příkopu bylo jasné, že loňský šampion Tzigan du Berlais s žokejem Janem Faltejskem letos triumf neobhájí. Obávaný Taxis nezvládli ani Ribelino, který tu zvítězil v roce 2015, s žokejem Andrewem Glassonburym nebo Mahony.  Nepříjemnou překážkou se stal i jindy poměrně bezproblémový Suchý příkop, po kterém se Lukáš Sloup neudržel v sedle Krocoleonova.

Vyloženého favorita nevidím, říká před Velkou pardubickou zkušený žokej Myška

Číst článek

Dlouho se držel v čele závodu Bridgeur s Jaroslavem Myškou, jenže nezvládli Havlův skok. Do cílové roviny se pak hnali vpředu tři koně - Theophilos, Stretton s jezdcem Thomasem Garnerem a Chicname de Cotte s Jordanem Duchenem. V závěru se ale svým dvěma soupeřům utrhl Theophilos a doběhl do cíle jako první. Druhý byl Stratton, senzační třetí místo vybojoval Chicname de Cotte.

Josef Bartoš náročnou cross country na 6900 metrů vyhrál poprvé před třinácti lety s Decent Fellowem a pak o dva roky později se Sixteen. Díky nedělnímu prvenství stal prvním žokejem historie, který ve stejném roce vyhrál Velkou pardubickou a italské Gran Premio di Merano.

Povedený závod trenéra Josefa Váni staršího potvrdilo i čtvrté místo Mazhilise a pátá příčka Ange Guardiana. Poprvé po 19 letech se ale na startovním poli neobjevil žokej se jménem Váňa.

Dostihový mítink v Pardubicích:
Velká pardubická se Slavia pojišťovnou (cross country, 6900 m, šestiletí a starší koně, dotace 5,000.000 korun):
1. Theophilos (ž. Bartoš, tr. J. Váňa st., stáj Dostihový klub iSport-Váňa), 2. Stretton (ž. Garner), 3. Chicname De Cotte (ž. Duchene), 4. Mazhilis (ž. Kratochvíl), 5. Ange Guardian (ž. Kousek), 6. Rathlin Rose (ž. Best). Čas: 9:28,76. Výrok: boj 1 1/4 - 1/2 - 6 - 1 - 5.

Další dostihy:
I. Mr Spex (ž. Glassonbury) - East River - Leo Fantastico,
II. Silk (ž. Kratochvíl) - Dajuka - Alegoria,
III. Shent (Kubík) - Cosmic Magic - Kominik,
IV. Saint Joseph (ž. Faltejsek) - Sixtyseven - Bacchus Collonges,
V. Evžen (ž. Myška) - Casper - Direct Lagrande,
VI. Lodgian Whistle (ž. Myška) - Lombargini - Sottovento,
VII. Tiara Man (ž. Ferhanov) - Chrystal Cross - Medic.

tat Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme