Svět dostihů oplakává žokeje Hurta, bývalý šampion tragicky zemřel v den svých narozenin

Bývalý žokej a později trenér Tomáš Hurt, který skončil v roce 2007 druhý ve Velké pardubické, tragicky zemřel v den svých 38. narozenin. Informoval o tom portál Jezdci.cz. Podle serveru iSport.cz měl Hurt nedávno pád v tréninku, ale legendární kouč Josef Váňa, pro kterého pracoval, uvedl, že tato nehoda za Hurtovu smrt nemohla.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Bývalý žokej a později trenér Tomáš Hurt na snímku ze 14. října 2007 s koněm Decent Fellow při Velké pardubické, na které skončil druhý za klisnou Sixteen a žokejem Andrésem

Bývalý žokej a později trenér Tomáš Hurt na snímku ze 14. října 2007 s koněm Decent Fellow při Velké pardubické, na které skončil druhý za klisnou Sixteen a žokejem Andrésem | Foto: René Volfík | Zdroj: ČTK

„Udělalo se mu špatně, spadl ze schodů, když vycházel z paneláku. Divné bylo, že když padal, nebyl žádný obranný reflex, nenatáhnul ani ruce. Byl na pitvě, tak se to snad vysvětlí. Ale určitě nezemřel na pád z koně. Tragédie to je, ale s tímhle to nemá nic společného,“ řekl Váňa v rozhovoru pro iSport.cz. Podle Váni měl Hurt potíže s játry.

Koronavirus může odsunout i říjnovou Velkou pardubickou. Pořadatelé řeší také finance

Číst článek

Jako žokej absolvoval Hurt přes 900 dostihů a slavil 109 vítězství. Ve 20 letech se stal s 15 výhrami šampionem překážkových jezdců.

Sedmkrát startoval v nejslavnějším českém překážkovém dostihu Velké pardubické a jeho nejlepším výsledkem bylo druhé místo z roku 2007, kdy v sedle obhájce prvenství Decent Fellowa na poslední chvíli nahradil zraněného Josefa Bartoše. O vítězství přišli až na poslední překážce, kdy se na první místo dostala Sixteen s Dušanem Andrésem.

Jezdeckou kariéru Hurt ukončil v roce 2008 a začal trénovat doma v Benešově ve středisku Černý les. V roli trenéra si připsal 105 vítězství.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme