Česká basketbalová federace nestihla podat žádost o dotaci a hrozí, že přijde o miliony

Česká basketbalová federace se měla vlastní chybou připravit o dotace na celý rok, protože včas nestihla podat žádost u Národní sportovní agentury. Na informaci upozornil web iSport.cz.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní tým

Národní tým | Foto: Václav Mudra | Zdroj: Česká basketbalová federace

„Česká basketbalová federace nepodala včas žádost o dotaci v rámci podpory sportovních svazů. Proto podle zákona tak nemohla být přijata ani hodnocena,“ uvedl mluvčí NSA Jakub Večerka a zároveň dodal, že odvolání ani opravné podání není možné.

‚Je to velký průšvih.‘ Auditoři našli v práci českého antidopingového výboru 42 chyb

Číst článek

„Termín pro podání žádosti přitom basketbalová federace nestihla jen o pár minut. Podali nám to 14 minut po limitu, je to úřednická chyba,“ vysvětlil zdroj obeznámený se situací. Národní sportovní agentura ani federace ale čas neupřesnily.

Vedení svazu a Národní sportovní agentura momentálně situaci řeší. Podle zdroje mělo jít o úřednickou chybu.

Předseda České basketbalové federace Miroslav Jansta odmítl situaci komentovat a ani neupřesnil částku, o kterou svaz přišel. V loňském roce to však bylo necelých 133 milionů korun.

Řešení?

Pokud by basketbalový svaz přišel o finanční výpomoc na celý rok, mohly by následky chyby být likvidační. Aktuálně se tak hledá řešení, jak svízelnou situaci vyřešit.

„Samozřejmě nechceme nechat žádný sportovní svaz padnout, proto s právními experty řešíme, jestli existuje legální možnost, jak finance basketbalové federaci poskytnout. Klíčové pro nás je, aby ta možnost byla transparentní a podle zákona,“ vysvětlil mluvčí NSA Večerka.

„Předpokládám, že vývoj bude pozitivní. Řešení tam je, po právní stránce je v pořádku a myslím, že bude ke spokojenosti obou stran,“ doufá prezident svazu Jansta.

mim Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme