Doufám, že si i zahraju, žertuje bývalá házenkářka Dvořáková před akcí Hvězdy pro legendy

Vidět v Česku elitní světové házenkáře není zrovna obvyklá věc. Teď se ale někteří z nich představí v červnu na exhibici Hvězdy pro legendy. Tahle akce na pražské Štvanici je poctou výrazným úspěchům česko-slovenské házené.

Praha Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ilustrační foto

Ilustrační foto | Foto: CC0 Public Domain | Zdroj: Pixabay

 „Je to skoro až neuvěřitelné, co chlapci vymysleli, protože to je opravdu unikátní. Pro nás je to po těch letech úžasné,“ těší Věru Dvořákovou, která byla v roce 1957 součástí vítězného československého týmu na mistrovství světa. A na Štvanici se znovu po delší době potká s některými svými spoluhráčkami.

Přehrát

00:00 / 00:00

Do Prahy přijedou nejlepší hráči a hráčky světa. Představí se na akci Hvězdy pro legendy.

„No právě, my se nevídáme. Naposledy jsme se viděly, já myslela před pěti lety, ale kolegyně mě upozornila, že to bylo snad před deseti lety a to byl nějaký galavečer.“ Teď se Věra Dvořáková ráda podívá nejenom na elitní házenkářky a házenkáře, kteří nastoupí v exhibičních zápasech mezi výběrem Československa a výběrem světa.

„No určitě, vždyť já předpokládám, že tady budu celé tři dny. A doufám, že si i zahraju…To je blbost,“ potměšile se usmívá osmdesátiletá Věra Dvořáková. Při vitalitě téhle bývalé házenkářky, to ale zase takový nesmysl být nemusí. Možná si alespoň hodí na branku.

Zvládne i kotrmelec

„Abych vám pravdu řekla, já nevím. Protože ještě před dvěma lety, když se stěhoval svaz, tak mě tam představovali a já spontánně udělala kotrmelec, takže to je taková legenda,“ vypráví mistryně světa z roku 1957, že pohybově je na tom stále dobře. A dokazuje to při každé příležitosti, třeba při jedné z akcí v Olomouci.

„Tak tam jsem na kolegyni vystřelila sedmičku s výklonem a ona po ní šla, ale já jsem jí dala, tak to bylo úžasné. Jenomže, co je nejhorší, že když upadnete, tak si představte, jak to vypadá, když se z toho zvedáte. Ale díky tomu já přežiju všechny pády,“ pochvaluje si Věra Dvořáková.

Vidět ji můžete na akci Hvězdy pro legendy, která bude na pražské Štvanici od 19. do 21. června. Součástí bude i házenkářský maraton, do kterého se může přihlásit každý. 

Mirko Vasić, niš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme