Cyklista Cavendish si z pádu na dráze v Belgii odnesl zlomená žebra a pneumotorax

Britský cyklista Mark Cavendish během nedělního pádu v dráhových závodech v belgickém Gentu utrpěl zlomeninu dvou žeber. Hvězdný spurtér opustil velodrom na nosítkách a strávil noc v nemocnici. Jeho tým Deceuninck-Quick-Step v pondělí oznámil, že šestatřicetiletý jezdec utrpěl kromě zlomených žeber také menší pneumotorax. Nemocnici by měl opustit v pondělí večer nebo v úterý.

Video Gent (Belgie) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Mark Cavendish opouští dráhu v Gentu

Mark Cavendish opouští dráhu v Gentu | Foto: Jasper Jacobs | Zdroj: Reuters

Někdejší úspěšný dráhař Cavendish havaroval v úvodu bodovacího závodu dvojic. Vítěz 34 etap na Tour de France najel do olympijského šampiona a úřadujícího mistra světa v madisonu Dána Lasseho Normana Hansena, kterého poslal k zemi úhybný manévr jiného jezdce.

Kromě zraněných žeber utrpěl Cavendish i traumatický pneumotorax, tedy vniknutí vzduchu do prostoru mezi poplicnicí a pobřišnicí. V tu chvíli se postiženému smrští jedna plíce a přestává se podílet na dýchání.

Podle belgického závodníka Jaspera De Buysta mohlo za potíže jezdců mokré místo na dráze. „Je hloupé, že se to stalo. O kolo dříve jsem si všiml, že je tam voda, tak jsem tam potom jel pomaleji. V dalším kole už to šlo do háje,“ uvedl domácí cyklista.

Cavendish, kterého v minulých letech trápily vleklé zdravotní potíže, letos prožil po dlouhé době vydařenou sezonu. Vybojoval v ní deset vítězství včetně čtyř triumfů na Tour. Na slavném závodě ovládl už 34 etap, čímž vyrovnal rekord belgické legendy Eddyho Merckxe.

ČTK, bac Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme