Medaile po čtyřech letech. Čeští dráhaři vybojovali na mistrovství Evropy stříbro v týmovém sprintu

Tomáš Bábek, Dominik Topinka a Martin Čechman vybojovali na mistrovství Evropy v dráhové cyklistice stříbrnou medaili v týmovém sprintu. České trio nestačilo na velodromu v Plovdivu jen na Rusy v sestavě Denis Dmitrijev, Pavel Jakuševskij, Ivan Gladyšev.

Plovdiv Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Bábek.

Tomáš Bábek. | Foto: Sander Chamid | Zdroj: Reuters

Čeští sprinteři zajeli druhý čas už v kvalifikaci, do níž zasáhlo šest trojic, a lepší byli opět jen Rusové. Ve vyřazovacím kole Češi nedali šanci Ukrajincům, přičemž o postup do finále se místo Čechmana zasloužil Jakub Šťastný. V jízdě o zlato byli Rusové rychlejší o 917 tisícin sekundy.

Byl to závod plný zvratů. Tým mi pomohl to přežít, komentuje Roglič obhajobu vítězství na Vueltě

Číst článek

Česká dráhová cyklistika slaví medaili z ME po čtyřech letech a znovu i zásluhou třiatřicetiletého Bábka, který se tehdy ve Francii stal šampionem v keirinu a navrch získal bronz na kilometru s pevným startem.

V Bulharsku k pódiovému umístění napomohla i slabší konkurence v době koronavirové pandemie. Na startu týmového sprintu totiž nebylo mimo jiné žádné z družstev, která vloni v Apeldoornu jela o medaile - Nizozemci, Britové, Francouzi ani Němci.

Do ženského závodu zasáhly jen čtyři týmy a Češky Sára Kaňkovská, Petra Ševčíková a Veronika Jaborníková výsledkovou listinu uzavřely. V závodě o bronz jasně podlehly ukrajinským soupeřkám, titul získaly Rusky.

Daniel Babor obsadil páté místo ve vylučovacím závodě. Vítězný Brit Matthew Wells přidal druhý titul k tomu předloňskému.

Šampionkou ve scratchi se stala Italka Martina Fidanzová, Ševčíková čtrnáctičlenné pole uzavřela.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme