Zlatá medaile pro Bábka. Dráhař je mistrem Evropy v závodě na kilometr s pevným startem

Dráhový cyklista Tomáš Bábek se stal v Plovdivu mistrem Evropy v závodě na kilometr s pevným startem. Třiatřicetiletý reprezentant přidal na šampionátu v Bulharsku zlatou medaili ke stříbru z týmového sprintu. Kilometrový závod vyhrál i na loňských Evropských hrách, kontinentální titul získal podruhé, poté co před čtyřmi lety ve Francii ovládl keirin.

Plovdiv (Bulharsko) Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dráhový cyklista Tomáš Bábek

Dráhový cyklista Tomáš Bábek | Zdroj: ASC Dukla

Bábek na velodromu v Plovdivu porazil o 482 tisícin Brita Ethana Vernona, třetí skončil Ital Jonathan Milan. Druhý český účastník závodu Jakub Šťastný, který se rovněž podílel na středečním stříbru z týmového sprintu, skončil šestý.

Medaile po čtyřech letech. Čeští dráhaři vybojovali na mistrovství Evropy stříbro v týmovém sprintu

Číst článek

Bábek si spravil chuť po sobotním keirinu, v němž mu smolně unikla finálová účast a pak suverénně opanoval jízdu útěchy o sedmé místo.

V kilometrovém závodě byl nejrychlejší už v kvalifikaci a poté se v této disciplíně dočkal první zlaté medaile mimo Evropských her. Ve sbírce už měl bronz z ME 2016 v Yvelines, před třemi lety v Hongkongu se stal vicemistrem světa.

Na pětistovce s pevným startem skončila šestá Sára Kaňkovská, jež v sobotu vybojovala životní stříbro v keirinu. Hned za ní se ve skromném osmičlenném startovním poli umístila Veronika Jaborníková. Titul získala Ruska Darja Šmelevová.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme