Drama ve zkrácené hře. Kladno porazilo České Budějovice, ve volejbalovém finále stále žije

Nervy drásající páté utkání zvládl lépe domácí tým. Kladenští volejbalisté odvrátili možný konec finálové série. České Budějovice porazili 3:2 na sety. Ve středu ale cestují k šestému utkání na jih Čech stále pod hrozbou vyřazení.

Kladno Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kladenský smečař Tomáš Hýský se raduje z vítězství v pátém finálovém utkání proti Českým Budějovicím

Kladenský smečař Tomáš Hýský se raduje z vítězství v pátém finálovém utkání proti Českým Budějovicím | Foto: Josef Vostárek | Zdroj: ČTK

Jihostroj v Kladně ani jednou v průběhu utkání neprohrával. První set ovládl poměrně jednoznačně. Středočeši se ani nedostali do koncovky a první sadu zakončili pouze se sedmnácti body.

Kladenští ale nechtěli končit finálovou sérii v domácím prostředí porážkou. Ve druhém setu měli navrch a nakonec byli šťastnějším týmem. České Budějovice tentokráte na soupeře nestačily a uhrály dvacet bodů.

Středočeši znovu hodně spoléhali na nejlepšího ofenzivního hráče ligy Filipa Křesťana. Ten nakupil 29 bodů. Třetí sadu rozjelo Kladno výborně. Vedlo dokonce o čtyři body, jenže Jihostroj poté přidal na obrátkách. Domácí se znovu ani pořádně do koncovky nedostali, když si připsali jen šestnáct bodů.

Hosté tak rázem byli 25 míčů od vítězství v celé sezoně. Sudé sety ale Kladnu svědčily. Domácí si znovu vypracovali náskok, který ale udrželi až do koncovky. Po vyhrané čtvrté sadě tak dospěl pátý finálový duel do rozhodující zkrácené hry.

Tiebreak zase začalo Kladno lépe, ale Jihostroj se brzy dotáhl. Přesto se za stavu 14:12 dostali domácí k prvním dvěma mečbolům. Jenže je nevyužili. V závěrečné sadě pohrdli rozhodnutím i hosté. Ti mohli celé finále ukončit dvakrát. Kladno nakonec bylo úspěšnější. Využilo až pátý setbol, kterým dostalo sérii zpět do Českých Budějovic.

Šesté finále se bude hrát ve středu od 19 hodin.

Finále play off extraligy volejbalistů – 5. zápas:

Kladno – České Budějovice 3:2 (-17, 20, -16, 21, 18)
Nejvíce bodů: Křesťan 29, Hietanen 20, Hýský 11 – Michálek 18, Gevert 16, Mach 10. Stav série: 2:3.

Michal Sobotka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme