Druhá sezóna v NBA a nová pozice v týmu. Tomáš Satoranský trénuje především střelbu

Jediný Čech v hrající zámořské NBA mění při své druhé sezóně v dresu Washington Wizards pozici na hřišti. Z rozehrávače se přesune na křídlo. Kvůli této změně musí Satoranský daleko více trénovat střelbu. S tím mu pomáhá i trenér z jeho klubu Ryan Richman.

Tento článek je více než rok starý.

Praha Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards

Tomáš Satoranský v dresu Washington Wizards | Foto: Fotobanka Profimedia

„Washington se mnou nepočítá na pozici rozehrávače. Je teď na mně jak s tím naložím, jak dobře budu hrát na pozici dva a tři,“ ví český basketbalový reprezentant Tomáš Satoranský, že ho v další sezoně budou fanoušci vídat v dresu Wizards na křídle.

„Úplně vnitřně s tím smířený nejsem, protože jsem hrál rozehrávače celou svou kariéru. Je to pozice, kde se cítím nejlíp. Musím na to být připravený, nechci, aby mě něco zaskočilo tak jako první rok. Teď je na mně, jak se připravím,“uvědomuje si Satoranský.

Vedení basketbalového klubu z hlavního města Spojených států už v letním přestupním termínu přivedlo ryzího rozehrávače Tima Fraziera a střelce Jodyho Meekse. Nové lukrativní smlouvy se dočkal Otto Porter a na té pro kapitána Johna Walla chybí už jen podpis.

Naopak v kádru už není Satoranského kamarád Chorvat Bojan Bogdanovič a také další konkurent v boji o sestavu Brandon Jennings. Nedá se předpokládat, že to pro rodáka z Prahy bude automaticky znamenat více minut na hřišti. Sám však tuší, že příští ročník NBA pro něj bude zlomový.

„Je pravda, že hodně lidí mi říká, že druhá sezóna bude jiná. Dostanu tam více šancí. Naopak si zase nebudu moct dovolit být špatný hráč. Nováčkům se totiž všechno odpuští. Sám jsem na to zvědavý,“ říká aktuálně jediný Čech v zámořské soutěži. 

'Moc jsem nehrál, tak je moje motivace ještě větší.' Tomáš Satoranský se těší na zářijové ME

Číst článek

Na pozici křídla ho čeká hra často bez míče, bude muset třeba v rohu čekat na přihrávku a hledat si střeleckou pozici. V tréninku se teď i kvůli tomu hodně zaměřuje právě na střelbu, která nepatří mezi jeho úplně největší přednosti. Satoranský ale věří, že se svým způsobem naučit nebo minimálně vylepšit v jeho případě dá.

„Byl jsem na osmi docela intenzivních střeleckých trénincích a bavilo mě to. Na konci už zlepšení bylo vidět. Snad mi to do budoucna pomůže,“ věří basketbalista.

Nepolevuje ani během právě probíhajícího druhé ročníku svého basketbalového dětského kempu, kam si přizval i odborníka z Washingtonu Ryana Richmana. Ten je členem trenérského štábu Wizards a přijel nejen kvůli dětem.

"Přijel jsem podpořit Tomáše, protože jsme moc rádi, že ho máme v našem klubu. Navíc moji návštěvu můžeme využít k tomu, že spolu trénujeme. Je to hlavně o střílení. Z NBA se stává liga střelců. Klíčové je umět najet do koše a pak střílet trojky. Takže to s Tomášem trénujeme a odvádí skvělou práci. Zlepšení střelby je ale dlouhodobý proces, na kterém je třeba pracovat každý den." říká Richman

Satoranskému, který je odchovancem pražského USK, se často věnuje i za mořem během předzápasových programů.

„V NBA slyší přísliby všichni hráči. Pak je jenom na nich, jak s nimi naloží,“ dodává český hráč.

Začátkem srpna se pak zapojí do přípravy české basketbalové reprezentace před zářijovým mistrovstvím Evropy.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme