Druhou etapu Tour de France vyhrál ve spurtu Němec Kittel

Rovinatou druhou etapu Tour de France z Düsseldorfu do Lutychu vyhrál Marcel Kittel z Německa a připsal si desáté vítězství na Staré dámě. Druhý byl Arnaud Démare a třetí skončil André Greipel. Žlutý dres pro vedoucího jezdce zůstal Britovi Geraintovi Thomasovi.

Tento článek je více než rok starý.

Lutych Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vítěz druhé etapy Tour de France Marcel Kittel z Německa

Vítěz druhé etapy Tour de France Marcel Kittel z Německa | Zdroj: Reuters

Pro Kittela bylo vítězství velmi emotivní a v cíli neudržel slzy. Celkově si polepšil na třetí pozici. První zůstává Geraint Thomas a třetí je Stefan Küng, která má zároveň bílý dres pro nejlepšího jezdce do 25 let. „Nevím, co říct. Byl to neuvěřitelný start v Německu, fandilo nám tolik lidí," řekl Kittel.

Závod znepříjemňoval stejně jako v sobotu déšť. Dlouho se vpředu drželi Yoann Offredo a Taylor Phinney, který startuje na Tour de France poprvé a díky bodu do vrchařské soutěže pojede v puntíkatém dresu. Dvojice měla ještě čtyři kilometry před cílem náskok třicet sekund, ale kilometr do cíle byli jezdci dostiženi. 

Okolo třicátého kilometru před cílem byl hromadný pád, v němž byl i Brit Chris Froome, Francouz Romain Bardet a Australan Richi Porte. Všichni však vyvázli bez zranění a pokračovali v závodě. Froome musel měnit kolo, ale do vedoucího pelotonu se stihl vrátit a je celkově šestý.

V pondělí bude Tour de France pokračovat klasikářskou třetí etapou, která vede z Belgie přes Lucembursko do francouzského Longwy.

Cyklistický etapový závod Tour de France - 2. etapa (Düsseldorf - Lutych, 203,5 km):
1. Kittel (Něm./Quick-Step) 4:37:06, 2. Démare (Fr./FDJ), 3. Greipel (Něm./Lotto), 4. Cavendish (Brit./Dimension Data), 5. Groenewegen (Niz./LottoNL), 6. Colbrelli (It./Bahrajn Merida), 7. Swift (Brit./SAE Team Emirates), 8. Bouhanni (Fr./Cofidis), 9. Matthews (Austr./Sunweb), 10. Sagan (SR/Bora), ...59. Kreuziger (ČR/Orica), 72. Štybar (ČR/Quick-Step), 144. Cink (ČR/Bahrajn Merida) všichni stejný čas.
Průběžné pořadí:
1. Thomas (Brit./Sky) 4:53:10, 2. Küng (Švýc./BMC) -5, 3. Kittel -6, 4. Kiryjenka (Běl./Sky) -7, 5. Trentin (It./Quick-Step) -10, 6. Froome (Brit./Sky) -12, 7. Van Emden (Niz./LottoNL), 8. Kwiatkowski (Pol./Sky) oba -15, 9. Boasson Hagen (Nor./Dimension Data), 10. Arndt (Něm./Sunweb) oba -16, ...28. Štybar -39, 71. Kreuziger -56, 106. Cink -1:13.

nis Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme